2024. április 25., csütörtök

Vulin: A szankciók nem vezetnek békéhez

Téves felfogás, hogy az Oroszország elleni szankciók békét hozhatnak Ukrajnában, valamint minden probléma a nemzetközi jog megsértéséből fakad – mondta Aleksandar Vulin belügyminiszter ma Athénban.

A Görögországban tartott miniszteri értekezletén, amelyen a térség országainak miniszterei és Koszovó képviselői is részt vettek, Vulin hangsúlyozta, hogy a nemzetközi jog megsértése azzal kezdődött, hogy Szerbiát meg akarták semmisíteni az 1999-es NATO-agresszió során.

Rámutatott: csak a nemzetközi jog elvi tiszteletéhez való visszatérés oldja meg a modern világ összes problémáját. „Szerbia következetesen ragaszkodik az összes állam területi integritásának tiszteletben tartásához" – mondta Vulin.

Szerinte mindenkinek az a feladata, hogy átgondolja a migránsválsággal kapcsolatos politikáját. „Azt gondolni, hogy egy ország egyedül meg tudja oldani, ugyanolyan helytelen, mint azt gondolni, hogy az Oroszország elleni szankciók békéhez vezethetnek Ukrajnában, vagy hogy Dosztojevszkij eltávolítása a világirodalmi programból az európai értékeket erősíti" – fogalmazott a tárcavezető.