2024. április 26., péntek

Legtöbben a szabadban majálisoztak

A zentaiak közül sokan a várostól mintegy 3 kilométerre lévő Halászcsárda üdülőtelepen lévő telkeiken, baráti, illetve családi társaságban rostélyozva, bográcsos ételt készítve, iszogatva majálisoztak.

A legbátrabbak az idei fürdési idényt is megnyitották a Tiszában történő lubickolásukkal. Az üdülőhely azonos nevű éttermében április 30-ára és május elsejére retrózenei bulit is meghirdettek, de voltak olyanok is, akik a Žitopromet nyaralójában jóféle halászlét és vörösbort fogyasztva töltötték el a május elsejét.

A bátrak már megmártóztak a Tiszában

A bátrak már megmártóztak a Tiszában

A Pánában, vagy pedig Mákosban gyümölcsössel rendelkező zentaiak értelemszerűen itt pihenték ki a hétköznapi munka fáradalmait, de többen családi házuk udvarában főzőcskéztek és iszogattak a társaságukkal.

Mivel május elseje az idén a hónap első vasárnapjára esett, így több ezren látogattak el a zentai vásárba is, ahol vásárlással, a portékák mustrálásával töltötték el legtöbben az idejüket, ugyanakkor zsúfolásig megteltek a sült malachúst, rostélyos kolbászt, plyeszkavicát és sült húst kínáló étterem-, illetve kocsmasátrak is.