2024. március 29., péntek

Huszonhárom előadás az idei kisvárdai színházi fesztiválon

A díszvendég a Zentai Magyar Kamaraszínház

Huszonhárom előadást láthat a közönség június 24. és július 2. között a Magyar Színházak 34. Kisvárdai Fesztiválján. A színházi seregszemle idei díszvendége a Zentai Magyar Kamaraszínház lesz.

A versenyprogramot ebben az évben is Balogh Tibor, a fesztivál művészeti vezetője állította össze. Kisvárda ugyan 2020-ban és 2021-ben meg tudta rendezni a fesztivált, de mindkét alkalommal komoly kockázattal. Idén azonban ismét három helyszínen – a művelődési központban, a zsinagógában és a Tószínpadon –várják a régi és új nézőket.

Érkeznek társulatok többek között Szabadkáról, Újvidékről, Zentáról, Székelyudvarhelyről, Gyergyószentmiklósról, Sepsiszentgyörgyről, Marosvásárhelyről, Beregszászból, Nagyváradról, Szatmárnémetiből, Aradról, illetve Sopronból, Komáromból és Gyuláról.

A magyarországi társulatok közül például a Játékszín, a CSAK! – Csengeri Alkotó Közösség –, az Orlai Produkció és a Bánfalvy Stúdió lép színpadra, a fesztivál idei díszvendége, a Zentai Magyar Kamaraszínház, pedig három előadást állít színpadra a felső-szabolcsi kisvárosban.

A versenyelőadások keretében tizenhárom produkciót láthat a kisvárdai közönség, a hallgatói program két előadása mellett lesz gasztroszínház, kulturális-kulináris est, zenés műsor és Omega musical. A megnyitó ünnepséget június 25-én tartják, akkor a Ken Kesey Száll a kakukk fészkére című regényéből készült produkciót láthatja a közönség a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház társulatának színrevitelében.

A kisvárdai fesztivál részletes programja a www.kisvarda.szinhaz.hu/fesztivál weboldalon érhető el.