2024. április 24., szerda

Vučić: A projekt az egész régió számára fontos

Aleksandar Vučić szerb államfő köszönetet mondott Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnöknek a meghívásért a cseppfolyósított gázterminál építési munkálatai megkezdesének ünnepségére, írja a b92.net.

– Nagyon szépen köszönöm, kedves barátom, hogy meghívta Szerbiát egy, az egész régió számára fontos eseményre. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy részt vehetek a cseppfolyósított földgázterminál (LNG-terminál) építési munkáinak megkezdésének megünneplésén Alexandrúpoliban – írta a szerb köztársasági elnök az Intsagram-oldalán.

Aleksandar Vučić szerb államfő a mai görögországi látogatása során azt mondta, hogy a gázterminál építése nagy és fontos esemény az egész régió és az egész Balkán számára. Hozzátette: azon kevesek közé tartozik, akik – mint mindig – szkeptikusak voltak a projekttel kapcsolatban, de most, hogy úgy látja, minden készen áll, nagyon elégedett vele.

– Nagyon hálásak vagyunk és készek vagyunk a jövőben nagy mennyiségű gázt átvenni – közölte Aleksandar Vučić. Felhívta a figyelmet arra, hogy Szerbiának ki kell építenie a Bulgáriával való összeköttetést szolgáló rendszereket, mert így nagy mennyiségű gázt tud majd fogadni az ország. Vučić kijelentette, hogy Észak-Macedónia összekapcsolása érdekében is tenni kell valamit.

– Azt kell mondanom, hogy hiszem, hogy sok mindent meg tudunk együtt valósítani. Azonban nagyon sok akadályt látok az úton, és ez nem csak energiakérdés, hanem az élelmiszer, a víz és sok más nehéz kihívás kérdése is, amelyet a jövőben meg kell oldanunk – mondta a szerb államfő.