2024. április 25., csütörtök

Két bankból egy lett

Április utolsó munkanapján jogi értelemben is befejeződött a Kommerciális Bank és az NLB Banka Beograd egyesülése, és létrejött az új, NLB Kommerciális Bank (NLB Komercialna banka) elnevezésű pénzintézmény – erősítette meg a Tanjugnak Vlastimir Vuković, a Kommerciális Bank Végrehajtó Bizottságának elnöke.

A fúzió több mint egy évig tartott, és az ünnepi, hosszú hétvégén az illetékesek igyekeztek mindent megtenni, hogy az új bank szolgáltatásai tökéletesek legyenek, hiszen mostantól az övék az egyik legnagyobb kirendeltség- és bankautomata-hálózat az országban. „Megkezdtük 250 korszerű bankautomatának a felszerelését, amibe hatmillió eurót fektettünk. Országszerte összeseN 313 automatánk lesz, kirendeltségeink és weboldalunk is megújul, kártyáink korszerű kivitelezésben készülnek. Digitális szolgáltatásaink lehetővé teszik, hogy klienseink a nap 24 órájában gyorsan és hatékonyan intézzék ügyeiket.” – mondta Vuković.

A két bank kliensei az április 29-e és május 4-e közötti időszakban is zavartalanul használhatták a bankautomatákat és fizethettek is a kártyákkal, de az egyesülési műveletek miatt bizonyos szolgáltatásokat átmenetileg nem tudtak igénybe venni. Az ígéretek szerint mától már semmilyen probléma nem lesz, de szükség esetén minden információ megtalálható a két bank, illetve az új, egyesült bank honlapján.