2024. március 29., péntek

Anyának és nőnek lenni jó

A Topolyai Művésztelepen szerveztek személyiségfejlesztő műhelymunkát

A topolyai 3+ Nagycsaládosok Egyesületének közreműködésével az anyaság mélyebb és teljesebb, holisztikus megélését támogató élményben részesülhetnek azok a hölgyek, akik részt vesznek szervezet Anyakör találkozóin. A közelmúltban Dömösi Emese, a magyarországi Mother Nature Egyesület elnöke vezetésével szerveztek inspiráló összejövetelt a művésztelep természetközeli terében, amin 16-an vettek részt. A páros és csoportos formában zajlott, bensőséges hangulatú műhelymunka az önismereti tanulás lehetőségét nyújtja alapul, és kreatív személyiségfejlődéshez segít. Vagyis olyan folyamathoz, hogy minél tudatosabban, örömmel és kiteljesedett élményként éljék meg a hölgyek életük valamennyi területét.

A 3+ egyesület igazgatóbizottságának az elnöke, Cservenák Kancsár Izabella ismételten köszönetet mondott Tomik Nimródnak, a Vajdasági Magyar Helytörténeti Társaság elnökségi tagjának a Bácska szívében című könyv bevételéből felajánlott pénzösszegért, ami fedezte a rendezvény költségeit.

–A résztvevőink visszajelzése, valamint a személyes tapasztalataim alapján is elmondhatom, hogy valóban szükség van az ilyen és hasonló jellegű találkozókra. Számomra kikapcsolódás, kiszakadás a mindennapok felőrlő körforgásából, vagyis a munka-gyerekek-háztartás mókuskerekéből. Feltöltődést jelent, valahányszor találkozunk. Valahogy biztonságot ad a tudat, hogy más anyák is hasonló gondokkal küzdenek, így könnyebben lehet elviselni a mindennapi terheket – nyilatkozta egyebek mellett Cservenák Kancsár Izabella. Varga Arabella iskolapszichológus ezúttal résztvevőként volt jelen. Számára nagyszerű élmény, hogy egy-egy foglalkozás alkalmával más szemszögből tekinthetnek a hölgyek a saját életükre, tapasztalataikra, ezáltal mélyebben lesz lehetőségük megélni önmagukat.

–Sokszor keresztülszaladunk az életünk különböző pillanatain, és egyáltalán nem éljük meg azokat teljességükben, illetve a nőiességünket, anyaságunkat sem tudjuk kibontakoztatni. Számomra ezek a foglalkozások azért is adnak pozitív megtapasztalást, mert a közösségi élményen keresztül önmagunk lehetünk, és biztonságban bevallhatjuk azt is, hogy sebezhetőek vagyunk – tette hozzá Varga Arabella.

Urbán Tóth Adriána három gyermek édesanyjaként, feleségként, vállalkozóként igyekszik helytállni, és számára is feltöltődő kikapcsolódást nyújtott a művésztelepen szervezett találkozó.

–Ami engem megragadott ezen a találkozón, hogy milyen fontos az elengedés. Azoknak a dolgoknak az átgondolása, amihez görcsösen ragaszkodunk. Mennyivel jobb, szerencsésebb lenne önmagunk, de a családunk számára is, ha a belső megérzésünkre hagyatkoznánk, mondjuk, akár a magunk elé helyezett célok esetében is. A foglalkozásvezetőink olyan módszerekkel ismertettek meg bennünket, amiknek köszönhetően könnyebben dönthetünk, vagy rátalálhatunk, visszatalálhatunk arra az útra, ami a mienk. Vagy akár ebben a rohanó világban szétzilált családunk harmóniájának a kialakítására. Csodás volt megélni azt a támogató, együttérző hölgytársaságot, ami által hihetetlen erővel, ötletekkel töltődhettünk fel mindannyian – fogalmazott Urbán Tóth Adriána.

A topolyai 3+ Nagycsaládosok Egyesületének következő programja az anyák napi rajzpályázatukra beérkezett munkákból nyíló kiállítás lesz, ami május 3-ától 12-éig várja a közönségét a moziterem előtti folyosón.