2024. március 28., csütörtök

Majálisozzunk a természetben!

Nagykikindán több zöldövezet és vidámpark várja a kikapcsolódni vágyókat hétvégén

A napokban a legtöbb közkedvelt nagykikindai zöldövezetet kitakarították, levágták a füvet, összegyűjtötték a szemetet, és kullancsirtást is terveznek legalább húsz hektárnyi területen, így várják a majálisozókat. Miroslava Narančić, Nagykikinda Város környezetvédelmi, vidéki és mezőgazdasági titkárságának titkárnője a gradski.onlinenak nyilatkozva abbéli reményét fejezte ki, hogy a hétvégi kirándulók ezeket a zöld övezeteket ugyanúgy fogják hagyni, ahogyan találták azokat.

 Mint minden évben, a kirándulóhelyeken az idén is helyezünk el szemeteseket és nagyobb konténereket. A majálisozók figyelmét felhívjuk arra, hogy vigyázzanak a környezetükre, és vegyék figyelebe azt, hogy a fák és az kint lévő asztalok és padok élettartama véges – tette hozzá a titkárnő.

Azokat a kirándulókat, akik a Simić szállás mellett döntenek, még a tavaly kihelyezett piknikasztalokkal, padokkal várják. A terület tulajdonosai felhívták a figyelmet arra, hogy új szemeteseket is elhelyeztek a területen, és remélik, hogy a látogatók rendeltetésüknek megfelelően használni is fogják azokat.
További közkedvelt kirándulóhelyek Nagykikindán a majálisozók között a Homokos, a Nagy Park, a Stevančev bara és a régi tópart, de ott a sütögetés nem engedélyezett, figyelmeztetnek a tulajdonosok.

Ami a vidámparkot illeti, két év szünet után a járványhelyzet csillapodása miatt, a nagykikindai önkormányzat úgy döntött, hogy engedélyezi működtetését. Akik szeretik ezt a fajta kikapcsolódási módot, azok a Tiszahegyes felé vezető úton, Nagykikinda kijáratánál találják meg a vidámparkot. A kikapcsolódni vágyó gyermekeket és a felnőtteket ütközős autókkal, körhintákkal, kisvonattal, trambulinokkal várják.