2024. április 19., péntek

Ajándékok az újszülötteknek

Pénzt és etetőszéket kaptak a szenttamási babák

A szenttamási Ruka spasa Egyesület az önkormányzat támogatásával csütörtökön fogadást tartott azon fiatal nők részére, akik az idei év első három hónapjában lettek anyák. A női egyesület tagjai a 42 babának minőségi babaholmit, az önkormányzat pedig a 20 ezer dináros egyszeri támogatás mellett etetőszéket ajándékozott. Az ajándékok átadásán jelen volt Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere, Oroszi Vékony Beáta, polgármestersegéd, Julkica Popović, a községi tanács tagja, Danijela Vujačić, a községi közigazgatási hivatal vezetője és Savka Lazić, a Ruka spasa egyesület elnöke.

− A szép esemény és az újabb összejövetel számomra talán az egyik legfontosabb dolog, ami az év folyamán a községházán történik. Egyik legfontosabb feladatunk a gyermekvállalás ösztönzése, majd a megfelelő és gondtalan nevelés biztosítása. Különböző módon igyekezünk segíteni a szülőknek, erre a célra jelentős eszközöket különítünk el a költségvetésből, a fő cél pedig a gyermeket vállaló családok támogatása. Tavaly 149 baba kapott támogatást, az idén folytatjuk ezt a gyakorlatot, és mintegy 4 millió dinárt különítettünk el erre a célra. Minden szülővel szeretnénk érzékeltetni, hogy fontos tagja a közösségnek. A község továbbra is minden újszülöttnek 20 ezer dináros egyszeri segélyt biztosít, azt a gyereket, aki csak az egyik szülővel él, 40 ezer dinár támogatásban részesítsük, továbbá egy etetőszéket kap. Programunk fő célja a családok erősítése, de ez mellett több olyan projektum fut, amelyeknek köszönhetően felzárkóztunk a szociálisan nyitott környezetekhez – mondta Radivoj Debeljački.

A polgármester kiemelte, már évek óta sikeresen együttműködnek a Ruka spasa Egyesülettel, céljuk javítani a nehéz körülmények között élő, azaz a rászoruló, valamint a hátrányos szociális helyzetben élő családok iskolás gyermekeinek helyzetén, hogy leküzdjék azokat a nehézségeket, amelyekkel naponta szembesülnek.