2024. április 25., csütörtök
EURÓPAI POROND

Dessers tíz másodperce

A másod- és harmadrangú európai kupasorozatban is lezajlott az elődöntők első fordulója. Az Európa-ligában a West Ham otthonában sikerült nyernie a Frankfurtnak, ahol Knauff már a 49. másodpercben borzolta a kedélyeket a később német kommentátorokat is bántalmazó közönség körében, miután a beadásra remekül érkezve fejjel betalált.

Szabadrúgásból játszotta ki kiválóan az egyenlítést a londoni gárda, hiszen három emberük is üresen érkezhetett a kapu jobb oldalához, akik közül Antonio talált be. A győzelem végül mégis a németeké lett, amikor a védelmi réseket megtaláló passzok után a japán Kamada lőtte be a kapusról lepattanó labdát.

Mindkét oldalnak voltak a gólokon kívül is nagy esélyei, háromszor is hatalmas csattanás visszhangzott a kapufáról, utoljára akkor, amikor Bowen ollózásból lőtte ki a felső lécet.

A másik találkozó jóval kevesebb akcióval szolgált a Leipzig és a Rangers között: Gulácsi Péter kapuja végig érintetlen maradt, a hazaiak viszont öt perccel a lefújás előtt meg tudták szerezni a győztes találatot, amikor Angelino húsz méterről eleresztett kapáslövéséről lemaradt McGregor kapus.

Angelino kapáslövését mindenki csak nézte (Fotó: Beta/AP)

Angelino kapáslövését mindenki csak nézte (Fotó: Beta/AP)

A Konferencia Ligában a Feyenoord és a Marseille találkozója bizonyult az igazi csemegének, ahol a vendégek még az első félidőben vissza tudtak jönni kétgólos hátrányból. A pörgős kezdés után a végeredmény már a második játékrész tizedik másodpercében kialakult, a francia középkezdés ellenére is csupán ennyi időre volt szüksége Dessersnek, hogy a védelmi hibák során átrohanva belője a győztes találatot a Feyenoordnak.

A Roma játékosai eközben két gólt is szereztek a Leicester otthonában, ám az eredmény mégis 1:1-es döntetlen lett, miután a Pellegrini kiugratásából megszületett vezetést lenullázta, amikor az alapvonalról érkező angol beadás Manciniről pattant a kapuba.

Európa-liga, elődöntő, 1. forduló: Leipzig–Glasgow 1:0, West Ham–Frankfurt 1:2. Konferencia Liga, elődöntő, 1. forduló: Feyenoord–Marseille 3:2, Leicester–Roma 1:1. Premier League: Manchester United–Chelsea 1:1. Szuperliga, alsóház: Radnik–Metalac 3:3, Spartacus–Proleter 3:1.