2024. április 25., csütörtök
NBA

A délszlávok eldöntötték

Három további csapat helye vált biztossá az NBA rájátszásának második fordulójában, miután a Philadelphia a Toronto ellen simán, a Phoenix a New Orleansszel szemben, valamint a Dallas a Utah otthonában viszont jóval szorosabb mérkőzésen tudta behúzni negyedik győzelmét.

Különösen pikánsan alakult utóbbi találkozó végjátéka, hiszen az utolsó hárompontos kísérlettel Bojan Bogdanović megfordíthatta volna az eredményt, életben tartva a Jazz esélyeit a továbbjutásra.

Bogdanović utolsó, elhibázott dobása (Fotó: Beta/AP)

Bogdanović utolsó, elhibázott dobása (Fotó: Beta/AP)

Ám rontott, amit követően a horvát érthetően magát tette felelőssé csapata kieséséért. Ha nincs ez a hiba, jó játékára emlékeznénk, hiszen 19 pontjával a Utah második legeredményesebbje lett. Az egész meccs legtöbbet ténykedő játékosa viszont a másik oldalon a szlovén Luka Dončić volt (24-9-8), aki a győzelem révén először lehet ott a rájátszás második fordulójában, hiszen a Dallasnak a 2011-es bajnoki cím óta nem sikerült ilyen messzire eljutnia.

A második forduló nyolc csapata közül már csak egynek a neve nem ismert, de lehet, hogy az éjjel a Memphis és a Minnesota párharcán ez is eldőlt.

NBA, playoff, kelet: Toronto–Philadelphia 97:132 (a sorozatot a Philadelphia nyerte meg 4:2-re).

Nyugat: New Orleans–Phoenix 109:115 (2:4), Utah–Dallas 96:98 (2:4).