2024. április 19., péntek
ZENTAI NÉPKERT

FRISSÍTETT: Kiskorúak támadtak egy zentai anyukára és gyermekére

Szabálysértési eljárást indítottak a legidősebb fiú ellen

A zentai Népkertben szerdán a délutáni órákban kiskorú gyermekek egy csoportja rátámadt egy fiatal anyukára és kiskorú gyermekére, akik a játszótér és a medence közötti járdán sétáltak.

Nem hivatalos információk szerint a támadók le is teperték és megfogdosták az anyukát, egy másik meg nem erősített értesülés szerint botokkal támadtak az áldozatukra, akit számos ütés ért, különösen a lábán. Ugyanezen a napon kicsivel ez előtt az eset előtt ugyanezen személyek a népkerti kanálisnál egy gyermekeivel horgászó apukára is rátámadtak.

Értesüléseink szerint az elkövetők az úgynevezett Csordás gyerekek voltak, akiknek elég rossz hírük van a városban.

A Nagykikindai Rendőrhivataltól pénteken délután érkezett a szerkesztőségünkbe közlemény, miután még csütörtökön kérdést intéztünk hozzájuk az esettel kapcsolatban. A közlemény szerint április 27-én a Népkertben négy kiskorú rátámadt egy 29 éves nőre. A rendőrség a helyszín közelében rátalált egy 15 éves fiúra és három öccsére. Az áldozatot a közlemény szerint egy orvos is megvizsgálta, aki megállapította, hogy nincsenek sérülései.

A belügyi szervek a legidősebb fiú ellen a közrendről szóló törvény értelmében erőszakos cselekmény elkövetésének vádjával szabálysértési eljárást indítottak, míg a fiúk édesanyja ellen úgyszintén szabálysértési eljárást indítottak a gyermekek felügyeletének elhanyagolása vádjával. A történésekről a Szabadkai Felső Ügyészséget is értesítették, amely jelentést kért a történtekről. A Zentai Szociális Védelmi Központ úgyszintén jelentést kért a belügyi szervektől.