2024. április 18., csütörtök

Kis sportolók nagy sikere

A horvátországi Eb-n gyarapította Pacsér sportsikereit Nenad Ajvaz és Stefanović Denis

A horvátországi Porečben a taekwondo ITF Európa-bajnokságon tiszteletre méltó sikert ért el a szerbiai válogatott tagjaként a pacséri Sung Taekwondoklub két kis harcosa, a Moša Pijade Általános Iskola 5. és 6. b osztályos diákjai. Nenad Ajvaz bronzéremmel, Stefanović Denis dobogóközeli helyezéssel tért haza, illetve mindketten rengeteg tapasztalattal. Elsőként Nenad emlékezett vissza azokra az élményekre, amelyek valószínűleg meghatározóak lesznek az egész életére.

–Az Eb-re mindenre felkészülten indultam. Ebben támogatott engem és csapattársamat, Denist is az edzőnk, Ljubica Mirković, illetve Denis anyukája, Emília is jelen volt és segített. A szüleim és a testvérem otthonról izgultak értem. Az volt az egyértelmű célom, hogy éremmel térjek haza, és ez igazából sikerült is. Természetesen volt egy kis lámpalázam, de nem féltem. Egyébként hatalmas, gyermekekkel teli csarnokban szervezték meg a versenyt a házigazdák a napfényes Adriai-tenger partja közelében – kezdte a beszélgetést Nenad, majd Denis vette át a szót, és elmondta, hogy csapattársával már nagyon sok versenyen megfordultak, és szép sikerekkel, sok-sok éremmel tértek haza.

–A hazai tornák mellett Horvátországban, Boszniában, Bulgáriában és Magyarországon is jártam versenyen, és általában arany- vagy ezüstérmet hoztam haza, ami az összecsapás részét illeti. A formagyakorlatokban inkább bronz- vagy ezüstérmes helyezést értem el. Tehát általában a harcban érek el fényesebb sikert, ezért az Eb-n nem éreztem félelmet. Persze izgultam picit, de igazából már tudtam, mire számíthatok. Úgy indultam el, hogy mindent megteszek, ami tőlem telik, a siker érdekében. Ezúttal egy ugyan velem egy súlycsoportú és magasságú, de nálam idősebb és tapasztaltabb horvátországi társam kerekedett felül a harcban. Hozzáteszem, a bírák döntése értelmében, mert úgy érzem, hogy a döntésük picit részrehajló volt, hiszen voltak olyan ütéseim, amit nem is vettek figyelembe – mesélte Denis, aki hozzátette, hogy a tapasztalatait felhasználva szeretne legközelebb nagyobb sikerrel belevágni a küzdelembe. Ezután csapattársa, Nenad vette át a szót, miszerint úgy alakult, hogy ő az igen jó harcosnak bizonyuló bulgáriai vetélytársát legyőzte. Viszont egy másik összecsapásban a Bajsai Taekwondoklub színeiben versenyző, szintén pacséri Marton Márk, az Eb-n kategóriájának aranyérmese ezúttal nyertesként került ki a ringből.

–Az egész Eb területén hatalmas izgalom, ünnepi hangulat uralkodott. Szerencsére ezt a feszültséget a ringben nekem általában sikerül leküzdeni, és csak a harcra összpontosítani. Ott a helyszínen nagyon örültem a bronzéremnek, persze volt bennem pici csalódottság is, hiszen mint mindannyian, én is az aranyért küzdöttem, de utána rájöttem, hogy mekkora teljesítmény éremmel hazatérni egy ilyen jellegű versenyről – fejezte be a beszélgetést Nenad.

A fiúk azt is elmesélték, hogy családtagjaik mellett az osztálytársaik, diáktársaik is gratuláltak a sikerhez, és valamennyien biztatják őket, hogy folytassák a sportban megkezdett útjukat.