2024. március 29., péntek

Lehetőségek a nyugdíjasoknak

Az Óbecse Községi Nyugdíjasok Egyesülete megkezdte a tűzifa iránt érdeklődők névsorának összeírását

Az Óbecse Községi Nyugdíjasok Egyesülete mintegy ötezer tagot számlál. Az egyesületi tagság számos lehetőséget biztosít a nyugdíjasoknak, többek között biztosítást, a fűtőanyag részletben törleszthető vásárlását, ingyenes rekreációt a fedett medencében, valamint az egyesület tagjai ötven százalékos kedvezménnyel betagosodhatnak az óbecsei Népkönyvtárba és a hozzá tartozó fiókkönyvtárakba. Bár a fűtési idény a végéhez közeledik, a legidősebb polgárok már a jövő évi tűzrevaló beszerzésén gondolkodnak. Az Óbecse Községi Nyugdíjasok Egyesülete megkezdte a tűzifa iránt érdeklődők névsorának az összeírását.

– Sajnos az ár megváltozott, mert a piac ezt diktálja, de a nyugdíjasaink lényegében nálunk íratják a tüzelőanyagot. Lehetőségük van a több havi lefizetésre, amit a nyugdíjból vonnak le. Ugyanígy van a tagsági díjjal is. A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alappal kötött megállapodásnak köszönhetően havonta negyven dinárt vonnak le az érintettek nyugdíjából a tagsági díjra. Arra törekszünk, hogy amiben csak tudunk, segítsünk a nyugdíjasainknak, hiszen ezért létezik az egyesületünk, amely az idén ünnepli fennállásának 77. évfordulóját – mondta Nada Milovanov, az Óbecse Községi Nyugdíjasok Egyesületének az elnöke.

Az egyesület hamarosan kirándulásokat is szervez, amelyekre nagy az érdeklődés, hiszen a nyugdíjasoknak az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt nélkülözniük kellett ezt a fajta kikapcsolódási lehetőséget, amit igencsak hiányoltak, mondta az egyesület elnöke.

– Tavaly és az idén is pályáztunk az önkormányzatnál az utazásokra, bízunk abban, hogy sikerrel, és megkapjuk a pénzeszközöket erre a célra. Ha ez sikerül, akkor tervezünk egy hosszabb kirándulást Vranjéba vagy Leskovacra, illetve olyan helyekre, ahol még nem voltunk. Sok helyen jártunk már és ez nagyon jó érzés. Lesznek majd kedvezményes és ingyenes kirándulások is, mindenféleképpen arra fogunk törekedni, hogy nyugdíjasaink elégedettek legyenek – közölte Nada Milovanov.