2024. április 19., péntek

Májusi lányok rangadója

A Madridban táblára jutott Bondár Annával szemben nem volt kegyetlen a sorsolás. Nem azon nagyágyúk egyikét kapta, akik ellen aligha lenne esélye, hanem a tapasztalt, de állandósult formát soha nem mutatott orosz Darija Kaszatkinát. Érdekes, hogy mindketten májusban ünneplik a 25. születésnapjukat: az orosz 7-én, Anna pedig 20 nappal később. Ha Bondár nyerne, ami ugyan nem nagy, de mégis meglepetés lenne, az élő ranglista 67. helyét akár 3-4-gyel előkelőbbre is válthatná.

Mint ahogy arról csütörtökön már írtunk, a madridi tornáról visszalépett a világelső lengyel Iga Świątek, de reméli, hogy már a május 9-én kezdődő római megmérettetésen újra pályán lehet.

Miomir Kecmanović ma a müncheni negyeddöntőben a grúz veterán Nikoloz Baszilasvilivel mérkőzhet. Első meccsük lesz, és a fogadóirodák a szép sorozatban levő belgrádit látják esélyesebbnek. Ha a jóslat beválik, Kecmanović a legjobb 30 közé tornázza fel magát. A bajor fővárosban nagy meglepetés történt, a 18 éves dán Holger Rune ugyanis simán verte az első kiemelt Alexander Zverevet.

Holger Rune nagy skalpot vett le Münchenben (Fotó: Beta/AP)

Holger Rune nagy skalpot vett le Münchenben (Fotó: Beta/AP)



MÜNCHEN. – Az ATP-torna 1. fordulójában: Tabilo–Garin 6:3, 6:4. 2. forduló: Rune–A. Zverev 6:3, 6:2, Baszilasvili–Ivaska 3:6, 6:2, 6:4, Ruusvuori–Cressy 6:3, 6:3.
ESTORIL. – Az ATP-torna 2. fordulójában: Davidovich–Zapata 6:3, 7:6, Tiafoe–Borges 7:6, 4:6, 6:0, Ramos–Kvon 5:7, 6:1, 6:2, Verdasco–Cuevas 6:2, 6:3.

ZÁGRÁB. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Jani–Potočnik 7:6, 6:4. @sz = cs.

FEDERER INDUL BÁZELBAN
A 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes Roger Federer indul a számára hazai pályának számító bázeli tenisztornán októberben. A korábbi világelső, aki augusztus 8-án lesz 41 éves, kedden jelezte a szervezőknek, hogy pályára lép a viadalon.

Federer tavaly július óta nem játszott, akkor a wimbledoni negyeddöntőben kapott ki. A világsztár 2020-ban két térdműtéten esett át, majd rövid időre visszatért, ám a 2021-es wimbledoni tornát követően ismét megoperálták. Idén februárban megerősítette, hogy szeptemberben Londonban szeretne pályára lépni a Laver-kupán, ahol Nadallal lenne egy csapatban.

Federer Bázelban rekordot jelentő 10 alkalommal diadalmaskodott, ő a címvédő is, és 2013 óta nem veszített mérkőzést szülővárosában úgy, hogy a 2016-os viadalon sérülés miatt nem indult.

RADUCANU EDZŐT VÁLTOTT

Emma Raducanu, az amerikai nyílt bajnokság női címvédője mindössze öt hónap után megvált edzőjétől, Torben Beltztől. A 19 éves brit játékos november óta dolgozott együtt a német szakemberrel, most viszont elköszönt tőle, mert – amint fogalmazott – új edzési modellre van szüksége.

Közleményében azt is jelezte, hogy átmenetileg a brit szövetség segíti majd a felkészülését. A világranglistán 11. Raducanu tavaly nagy meglepetésre nyerte meg a US Opent, ezzel a sportág történetében ő lett az első, aki selejtezőből indulva diadalmaskodott

Grand Slam-versenyen. Akkor még Andrew Richardson volt az edzője. (MTI/AFP/Reuters)