2024. április 20., szombat
BAJNOKOK LIGÁJA

Fél lábbal már a döntőben

2006 után még csak másodszor jutott BL-elődöntőbe az előző fordulóban a Bayernt búcsúztató Villarreal, a meglepetésre képes formának azonban nyoma sem volt az Anfielden, és még a spanyol csapat számára hízelgő, hogy csak 2:0-s vereséget szenvedett a Liverpool ellen.

A hazai csapat az első perctől lefektette az erőviszonyokat, amelyek a lefújásig nem is változtak, vagyis mindvégig a Liverpool volt a kezdeményező, míg a Villarreal a saját kapuja elé szorult.

A fegyelmezett védekezés azonban hosszú időn át hatékonynak bizonyult, a Liverpool többször is távoli lövésekre kényszerült, ám ezek sem voltak veszélytelenek, Thiago 25 méteres bombáját csak a kapufa hárította. A jég aztán a második félidőben, az 53. percben, egy balszerencsés szituáció során tört meg: Henderson a tizenhatos jobb széléről beadást tervezett, ám abba Pervis Estupiñán beleért, az irányt váltó labda pedig magas ívben a kapu felé kanyarodott, amit Rulli már nem tudott hárítani, így az ecuadori védő öngóljaként könyvelték el a találatot.

A védelem megtörtségét kihasználva két perc múlva jött az újabb gól, ezúttal a két afrikai sztárcsatár összjátékának végeredményeként: Szalah a védők gyűrűjéből adott remek passzt Manénak, akinek így már csak a kapus mellett kellett elpöccintenie a labdát. Több gól ugyan már nem született, ám a mérkőzés talán legbeszédesebb statisztikája, hogy a kapuralövési mutatót a Liverpool 20:1-re nyerte.

Olykor védők egész sora sem tudta semlegesíteni Szalahot (Fotó: Beta/AP)

Olykor védők egész sora sem tudta semlegesíteni Szalahot (Fotó: Beta/AP)

Így bár az eredmény alapján az még nem jelenthető ki, hogy végleg elsüllyedt volna a Sárga Tengeralattjáró, ám jövő héten hazai pályán nagyot kell javulnia a Villarreal játékának, hogy bármi esélye is legyen a döntő eléréséhez.

BL, elődöntő, 1. forduló: Liverpool–Villarreal 2:0. Szuperliga: Radnički–Vojvodina 1:0, Voždovac–Napredak 3:0, Crvena zvezda–Čukarički 1:0. Az élcsoport: Crvena zvezda 88, Partizan 86, Čukarički 54 pont. Serie A: Fiorentina–Udinese 0:4, Atalanta–Torino 4:4, Bologna–Inter 2:1. Az élcsoport: Milan 74, Inter 72, Napoli 67, Juventus 66 pont.