2024. április 25., csütörtök
NBA

A Warriors kiejtette a harcos Jokićot

A kétszeres és az egyszeres MVP, Stephen Curry és Nikola Jokić párharcáról szólt a Golden State és a Denver ötödik összecsapása a playoff első fordulójában, ami utóbbi csapat számára már a túlélésről szólt.

Curry hosszú idő után tért vissza a kezdőbe, de a negyedik negyed alakulásában is kulcsszerepe volt, aminek során a San Franciscó-iak nyolcpontos hátrányt négypontos előnyre fordítottak, így negyedik győzelmüket is behúzták a sorozatban.

Mindkét oldal húzóembere 30 pontig jutott, Jokić emellett 19 lepattanóval és 8 gólpasszal még inkább kiemelkedett, de ezúttal ez sem volt elég, a Denver egy fordulóval korábban búcsúzott a rájátszásból, mint tavaly.

Jokić idén is az MVP-cím egyik fő várományosa (Fotó: Beta/AP)

Jokić idén is az MVP-cím egyik fő várományosa (Fotó: Beta/AP)

Bár a dicsőség a Warriorsé lett, a Denver edzője, Michael Malone szerint az igazi harcos Jokic volt. „Egyszerűen nem értem, hogyan tudják egyesek kritizálni Nikola Jokićot. Nem állítom, hogy tökéletes, az viszont biztos, hogy ő a harcos szinonimája: tartósan képes magas szinten játszani, és számos fronton befolyásolja a mérkőzést. Hihetetlen szezont ment, és remélem, ismét ő lesz az MVP, mert kiérdemelte" – mondta a szakember.

A keleti főcsoportban a Milwaukee jutott túl a Chicagón, és a Boston vár rá következő ellenfélként.

NBA, playoff, kelet: Milwaukee–Chicago 116:100 (a sorozatot a Milwaukee nyerte meg 4:1-re). Nyugat: Golden State–Denver 102:98 (4:1). Euroliga, playoff: Makkabi–Real Madrid 76:87 (a sorozatot a Real Madrid nyerte meg 3:0-ra), Efes–Milano 77:65 (2:1), Bayern–Barcelona 66:75 (1:2), Monaco–Olimpiakosz 83:87 (1:2). Eurokupa, negyeddöntő: Gran Canaria–Andorra 77:79, Bologna–Ulm 83:77, Olimpija–Bursaspot 83:85, Valencia–Levallois 98:86.