2024. március 29., péntek

Kullancsirtás

Az elkövetkező napokban az időjárási körülmények függvényében szervezett és módszeres kullancsirtást hajtanak végre, mely kiterjed a topolyai község egész területére. A kullancsirtásra használt szerek a méhekre is veszélyesek lehetnek – hívta fel a figyelmet közleményében a művelet elvégzésével megbízott vállalat.

Április 26-a és május 31-e között a kullancsok irtására a város és Topolya község településeinek közterületein kerül majd sor. A zombori Oris Kft. vállalat végzi az önkormányzat megbízásából. Az eljárás során a város és a környező települések zöld területeit, valamint a településen kívüli kirándulóhelyeket is módszeresen és szakszerűen kezelik. A felhasznált szerek a méhekre is veszélyesek lehetnek. Kérik a méhészeket – akiket külön is értesítenek –, hogy az eljárás ideje alatt védjék meg valamilyen módon méheiket, vagy helyezzék át a kaptáraikat.

A következő településeken hajtják végre a kullancsirtást: Topolya, Gunaras, Pobeda, Svetićevo, Kavilló, Njegoševo, Zentagunaras, Bajsa, Kisbelgrád, Zobnatica, Tomislavci, Karađorđevo, Bácskossuthfalva, Felsőroglatica, Pacsér, Cserepes, Krivaja, Pannónia és Középszállás. A műveletet az időjárás függvényében hajtják majd végre. A kullancsirtás pontos idejéről és helyéről, valamint az egyéb részletekről az Oris vállalatnál tájékozódhatnak a következő telefonszámokon: 025/515-5055, 063/503-669. A kivitelező honlapja a következő linken érhető el: www.oris.rs.