2024. március 29., péntek

Az iskolák története

Az idén Nagykikinda ismét bekapcsolódik a Múzeumok Éjszakájába

Két év szünet után a Nagykikindai Nemzeti Múzeum ismét bekapcsolódik a Múzeumok Éjszakája nevű programba, mely május 14-én esedékes, és az előzetes tervek alapján 18 órától 24 óráig lesz látogatható. Témának, illetve címnek A nagykikindai iskolák történetét választották.

Dragan Kiurski, a Nagykikindai Nemzeti Múzeum vezető pedagógusa elmondta, hogy számítanak a községbeli iskolák és polgárok segítségére is a kiállítás

 Megkérjük a lakosságot és a községben működő iskolákat, hogy segítsenek a kiállítás anyagának összeállításában. Szeretnénk, hogyha azok, akik otthonukban őriznek bármilyen tárgyi emléket, amelynek segítségével bemutathatjuk iskoláink történetét, legyen az egy fénykép az osztálykirándulásokról vagy az iskola mindennapjaiból, esetleg uniformisokat, pionírsapkákat és -kendőket, iskolai felszereléseket, füzeteket, könyveket, iskolatáskákat, vagy bármilyen emléktárgyakat, hozzák azt be és ezzel járuljanak hozzá terveink megvalósításához – mondta a pedagógus.

Az emléktárgyakkal a múzeumot május 5-éig lehet megkeresni, keddtől szombatig munkaidőben, tehát 10 és 20 óra között. A kiállítás után az emléktárgyakat visszaszolgáltatják a tulajdonosaiknak.