2024. március 28., csütörtök

Motorosok a gyerekekért

Szülinapi jótékonysági bulit tartott a Kishegyesi Kismotoros Banda

A motorosokról sokszor olyan kép él, hogy marcona magányos farkasok, pedig az igazság az, hogy nagyon sok esetben kiállnak a közösségért és egy-egy jó ügyért. A Kishegyesi Kismotoros Banda rendszeresen besegít a Nők Kishegyesi Fórumának, hogy széthordják a rászoruló gyerekek karácsonyi és húsvéti ajándékait, most hétvégén pedig a női fórummal karöltve egy szülinapi jótékonysági bulit tartottak a kishegyesi labdarúgópályán. A bulira meghívták a martonosi MC Helldorado motorosklubot és a kishegyesi Sakálokat, az igazi kedvezményezett viszont a női fórum nehéz körülmények között élő gyerekeket tömörítő Ügyi csapata volt – tudtuk meg Barna Józseftől, a Kishegyesi Kismotoros Banda vezetőjétől.

– A gyerekeknek leány tagjelöltjeinkkel különböző játékokat szerveztünk. Volt kötélhúzás, motor külső gumijának a távolba dobása, ki tud tovább tartani plasztiksúlyokat, szkander, zsákban futás és gugievő verseny. Természetesen a legjobbak jutalomban részesültek, a játékok után pedig megvendégeltük a gyerekeket is. A nap fénypontja az volt a gyerekek számára, amikor felülhettek a motorokra. Ez nagyon tetszett nekik – mondta el a banda vezetője, majd arról is szólt, hogy pozitív tapasztalatokkal zárták az eseményt, és a jövőben is fognak hasonlókat szervezni.

A banda tervei kapcsán Barna elmondta, hogy szeptember 10-én tartani fognak egy motorostalálkozót, amire már most készülnek. A találkozóra is pályáztak az önkormányzatnál, és szeretnék komolyabb szinten megszervezni, mivel ez lesz az első ilyen jellegű megmozdulásuk. A találkozóra az anyaországból is várnak majd vendégeket. Hosszú távon az az elképzelés, hogy tavasszal és ősszel is tartsanak motorostalálkozókat – tudtuk meg a banda vezetőjétől.

A Kishegyesi Kismotoros Banda jótékonysági eseményét támogatta a Montel vállalat, a Rica zöldséges, a P.P.H.T. kiskereskedelmi cég, a Klas Extra pékség, a Ćetković sütöde, valamint magánszemélyek. Kishegyes község önkormányzata biztosította a helyszínt, és anyagilag is támogatta a rendezvényt.