2024. április 24., szerda

Đoković címet védhet Wimbledonban!

A világelső Novak Đoković megvédheti címét a wimbledoni tenisztornán, miután a szervezők bejelentették, nem kötik az indulást a koronavírus elleni védőoltáshoz. A 20-szoros Grand Slam-győztes szerb sztár nincs beoltva, ami miatt januárban nem léphetett pályára az Australian Openen, ahol végül a spanyol Rafael Nadal diadalmaskodott, begyűjtve ezzel rekordot jelentő 21. GS-trófeáját.

A 34 esztendős Đoković pályafutása során hatszor nyert az All England Clubban, a legutóbbi három kiírás alkalmával nem talált legyőzőre. A Melbourne-ben történtek után a belgrádi sztár bejelentette, továbbra sem fogja felvenni az oltást, még akkor sem, ha ezzel újabb Grand Slameket bukik el. (MTI/AP)

A SPANYOLOKKAL A CSOPORTBAN
A Davis-kupa világcsoportjának szeptember 14. és 18. között műsoron levő selejtezőjében Szerbia válogatottja Valenciában Spanyolországgal, Kanadával és Dél-Koreával lesz a kimondottan nehéz B csoportban.

A további beosztás, A csoport, Bologna: Olaszország, Horvátország, Argentína, Svédország. C csoport, Hamburg: Németország, Franciaország, Belgium, Ausztrália. D csoport, Glasgow: USA, Nagy-Britannia, Kazahsztán, Hollandia. A két-két legjobb jut el a zárótornára, melyet november 21-e és 27-e között Málagában tartanak meg.

Miomir Kecmanović negyeddöntős lett Münchenben, ezzel az élő listán a pályafutása legjobbját jelentő 32. helyre emelkedett, de a német Daniel Altmaier elleni meccset 6:2, 5:2-es vezetés után csak nehezen, hét breaklabda mentése után zárta. Következő ellenfele a grúz Nikoloz Baszilasvili és a fehérorosz Ilja Ivaska mérkőzésének továbbjutója lesz.



Bondár Anna ismét nagyot játszott, a madridi torna selejtezőjében legyőzte a tapasztaltabb belga Greetje Minnent, és táblára jutott.

MÜNCHEN. – Az ATP-torna 1. fordulójában: Otte–Topo 6:1, 6:2, Cressy–Evans 6:4, 6:4, Van de Zandschulp–Nakashima 7:6, 6:3. 2. fordulóban: Kecmanović–Altmaier 6:2, 6:4.

ESTORIL. – Az ATP-torna 1. fordulójában: Korda–Herbert 6:2, 6:4, Gasquet–Paul 7:5, 6:2, Bonzi–Thiem 6:3, 7:6, Ramos–Thompson 6:4, 3:6, 6:4.

MADRID. – A WTA-torna selejtezőjének 1. fordulójában: Martić–Gálfi 2:6, 6:4, 7:6. A tábláért: Bondár–Minnen 6:4, 6:2.

RÓMA. – A challenger 1. fordulójában: Arnaldi–Milojević 2:6, 6:4, 6:0.

MORELOS. – A challenger 1. fordulójában: Zsaziri–Krstin 5:7, 6:1, 7:6.

ISZTAMBUL. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Buzărnescu–Stevanović 6:4, 2:6, 6:3. @sz = cs.

NADAL MADRIDBAN TÉR VISSZA
Rafael Nadal bő egy hónap kényszerpihenőt követően jövő héten a madridi salakpályás tenisztornán tér vissza. Az idényben addig veretlen 35 esztendős spanyol klasszis március 20-án az Indian Wells-i kemény pályás torna fináléjában két játszmában kikapott az amerikai Taylor Fritztől.

A döntőben arra panaszkodott, hogy nehezen tud levegőt venni, emiatt kétszer is ápolást kért a meccs során. A vizsgálatok fáradásos bordatörést mutattak ki, így kihagyni kényszerült az európai salakszezon első felét. „Noha rövid volt a felkészülés, és rendkívül nehéz lesz, de nagyon szeretnék hazai pályán játszani" – írta közösségi oldalán a spanyol fővárosban pályafutása során eddig ötször diadalmaskodó Nadal, hozzáfűzve: mindent megtesz majd a legjobb eredményért.

A világelső Iga Świątek ugyanakkor visszalépett a madridi torna női versenyétől. A WTA tájékoztatása szerint a 20 éves lengyel játékos vállsérülésre hivatkozva mondta le a részvételt. A Roland Garros 2020-as bajnoka Stuttgartban sorozatban a negyedik tornagyőzelmét aratta vasárnap, erre legutóbb Serena Williams volt képes 2013-ban. A varsói teniszező már 30 meccset nyert idén, és 23 találkozó óta veretlen.