2024. március 29., péntek
LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Igazságos gólzápor

A tavalyi döntős az elmúlt tíz szezonból négyet is megnyerő csapatot fogadta a Bajnokok Ligája első elődöntőjében, amikor kedden a Real Madrid a Manchester Cityhez látogatott.

Az Etihad Stadion nézői pedig komoly kárpótlást kaptak azok után, hogy csapatuknak a másik madridi gárda elleni két negyeddöntős mérkőzésén csupán egyetlen találat született, hiszen remek iramú meccsen mindkét fél többször is megrezgette az ellenfél hálóját, aminek végén a City 4:3-as előnnyel várja a folytatást.

A hazaiak villámrajtot vettek, a Mahrez lábáról érkező beadásra tökéletesen futott be a tizenhatosba De Bruyne, aki fejjel megszerezte a vezetést már a 2. percben, majd a 11.-ben Gabriel Jesus meg is duplázta az előnyt.

Kevin De Bruyne fejese még csak a kezdet volt (Fotó: Beta/AP)

Kevin De Bruyne fejese még csak a kezdet volt (Fotó: Beta/AP)

A félidő harmadánál jött a madridi szépítés, Benzema lábáról kellemetlenül pattant a labda a kapu jobb oldala felé, amiről lemaradt Ederson hálóőr. A második félidőben aztán felváltva születtek a találatok, Foden a kapu elé érkezett beadást értékesítve ismét kétgólos előnybe hozta a hazaiakat, ám pillanatokon belül jött a válasz egy hatalmas szóló végén: Vinícius Júnior egy szemfüles lefordulás után félpályától vezette végig a labdát a bal szélen, amíg az a kapuban nem landolt.

Újabb szokatlan találat született, amikor Zincsenko buktatása után már a Real védői is leálltak, biztosnak látszott ugyanis a szabadrúgás, ám Kovács István játékvezető előnyszabályt alkalmazott, így Bernando Silva szélsebesen kapura tört, a bal fölsőbe tartó lövése pedig mindenkit meglepett. Ezzel sem volt még vége, egy szabadrúgás után a Laporte kezezése miatt megítélt büntetőt Benzema emelte a kapu közepébe, ezzel kialakítva a végeredményt.

A 4:3 azt jelenti, hogy még minden nyitott a jövő heti madridi visszavágó előtt. A City kapitánya, Pep Guardiola minkét fél játékát méltatta a látványos kilencven perc után, noha úgy vélte, csapata játékában ennél több gól is benne volt.

BL, elődöntő, 1. forduló: Manchester City–Real Madrid 4:3.