2024. április 23., kedd
LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Sárga Tengeralattjáró az Anfielden

Bár kétségkívül a kedd esti Manchester City–Real Madrid számít a BL-elődöntők közül a parázsabb párharcnak, minden bizonnyal pikáns meccset láthatunk ma este Liverpoolban is, ahol az idei kiírás meglepetésgárdája, a Villarreal néz szembe a város nevét viselő alakulattal.

A papírforma szerint a Jürgen Klopp vezényelte csapat már a párizsi fináléról álmodhat, azonban épp a Sárga Tengeralattjáró bizonyította be, hogy a torna ezen szakaszában bármi megtörténhet, hiszen az előző körben úgy búcsúztatta a trófea egyik fő esélyesének tartott Bayernt, hogy 180 perc alatt egyetlenegyszer kapitulált a gólszórásokról ismert rivális ellen.

Másfelől a Mersey-partiak védelme a Benfica elleni párharc során négyszer tette le a fegyvert – bár ezek közül több gól az angolok számára veszélytelen utolsó pillanatokban született –, ez is arra utal, hogy akadhatnak hibák a Pool-gépezetben, amelyeket egy sikerre éhes, az esélytelenek nyugalmával fellépő gárda kihasználhat.

Olaszországban hétfő este zárult a forduló, a Juventus Kean hajrágóljával legyűrte a Sassuolót, így matematikailag nem szállt ki a bajnoki futásból, bár reális esélye a harmadik hely elcsípésére van a botladozó Napoli megelőzésével.

Angol bajnokság, a 34. fordulóban: Crystal Palace–Leeds 0:0. Az élcsoport: Manchester City 80, Liverpool 79, Chelsea (–1) 65 pont stb.

Olasz bajnokság, a 34. fordulóban: Sassuolo–Juventus 1:2. Az élcsoport: Milan 74, Inter (–1) 72, Napoli 67, Juventus 66 pont stb.