2024. március 28., csütörtök
NBA

Bogdanovićék búcsúztak

A Miami képében megvan a rájátszás első fordulójának második továbbjutó csapata is: a keleti főcsoportban az Atlanta az életben maradás reményében utazott a vendéglátóhoz a párharc ötödik mérkőzésén, ám a Miami a második negyedtől magához ragadta a vezetést, amit a végéig megőrzött.

Bár a hajrában az Atlanta felzárkózott, és voltak kísérletei az egyenlítésre, ám Trae Young és Danilo Gallinari is rontottak kulcsfontosságú helyzetben. Bogdan Bogdanović jobb térdének fájdalmai miatt nem játszott ezen a mérkőzésen, így ért véget számára az NBA idei szezonja.

Két másik találkozón a Memphis és a Phoenix került egyetlen győzelemre a továbbjutástól. A Memphis Minnesota elleni csatája a végén hozott fordulatot, hiszen a nem túl jól játszó, tizenhárom büntetőt is kihagyó Grizzliest a végén új erőre kapó Ja Morant mentette meg, aki csak a negyedik negyedben 18 pontot szerzett, s csapata utolsó 11 pontját ő követte el, egy másodperccel a vége előtt pedig a győztes duplát is bevágta.

NBA, playoff, kelet: Miami–Atlanta 97:94 (a sorozatot a Miami nyerte meg 4:1-re). Nyugat: Memphis–Minnesota 111:109 (3:2), Phoenix–New Orleans 112:97 (3:2).