2024. április 23., kedd
NBA

Kisöpörték a szupersztárokat!

Előzetesen az egyik legszorosabbnak ígérkezett, mégis söpréssel ért véget az NBA keleti rájátszásában a Boston és a Brooklyn párharca, miután a Celtics a második New York-i mérkőzést is behúzta, így söpréssel búcsúztatta a Kevin Durant és Kyrie Irving nevével fémjelzett riválist.

Az előző három találkozóhoz hasonlóan ez is az utolsó percekben dőlt el, a Nets azonban most sem tudott felülkerekedni a Jayson Tatum (29) vezette bostoniak szervezett játékán és szívós védekezésén. A dicstelenül búcsúzó Netsnél Durant 39, Seth Curry 23, Irving 20 ponttal zárt.

Kevin Durant és társai tehetetlenek voltak a Boston szervezett játéka ellen (Fotó: Beta/AP)

Kevin Durant és társai tehetetlenek voltak a Boston szervezett játéka ellen (Fotó: Beta/AP)

Legalább hat meccsre nyúlik két másik csata. A Toronto 0:3-ról másodszor szépített, és immár reális esélyt adott magának egy olyan fordításra, amit soha korábban nem vitt véghez csapat. A Dallas pazar védőmunkával verte a Utahot, a Mavericksnél a sérülésből nemrég visszatért Luka Dončić (33-13-5) villogott szokás szerint.

NBA, playoff, kelet: Brooklyn–Boston 112:116 (a sorozatot a Boston nyerte 4:0-ra), Philadelphia–Toronto 88:103 (a sorozatban 3:2).

Nyugat: Dallas–Utah 102:77 (3:2).