2024. április 25., csütörtök

Húszezer eurós otthonteremtési támogatás

Siniša Mali pénzügyminiszter úgy fogalmazott, hogy az államnak van elég pénze a támogatásokra, és arra kérte azokat az anyákat, akiknek január elseje után született gyermekük, hogy amennyiben teljesítik a feltételeket, jelentkezzenek a kormány otthonteremtési támogatására.

A tárcavezető a Szerbiai RTV műsorában elmondta, hogy a húszezer eurós vissza nem térítendő otthonteremtési támogatás is része a natalitalitás serkentését ösztönző programnak – közli a Vajdasági RTV.

Amint arról korábban beszámoltunk, azok az anyák igényelhetik a támogatást az önkormányzatnál, akiknek a gyermeke 2022. január elseje után született; házasságban vagy élettársi kapcsolatban élők, illetve egyedülálló anyák egyaránt pályázhatnak, mégpedig a gyermek születésétől számított egy éven belül.

A feltételek közé tartozik, hogy a házastársak vagy élettársak együttes havi bevétele alacsonyabb legyen két szerbiai átlagbér értékénél. Bizonyítani kell azt is, hogy a kérelmezőnek legkevesebb öt éve szerbiai lakhelye van. Az ingatlant az anya nevére jegyzik be.