2024. március 28., csütörtök
ÖKÖLVÍVÁS

Fury veretlenül vonult vissza

Veretlenül fejezte be pályafutását Tyson Fury, a Bokszvilágtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka, miután szombat este a londoni Wembley Stadionban a hatodik menetben kiütötte honfitársát, a brit Dillian Whyte-ot. A találkozót abszolút rekordot jelentő 94 ezer néző előtt rendezték a brit fővárosban, a 33 éves Fury a hatodik menetben egy óriási felütéssel küldte padlóra riválisát, a mérkőzés vezetőbírója ezt követően beszüntette az összecsapást.

Fury a meccs utáni interjúban megerősítette, ez volt karrierje utolsó fellépése. Pályafutása 33. mérkőzésén a 32. győzelmét aratta, egy döntetlenje van, Volodimir Klicsko 2015-ös legyőzése után egy ideig a másik három nagy szervezet, a WBA, az IBF és a WBO vb-címeit is birtokolta.

A legendás ukrán öklöző elleni sikerét követően Fury gödörbe került – mentális problémákkal küszködött, és kábítószert is használt –, ám 2018-ban sikeresen tért vissza, és 2020 februárjában Deontay Wilder legyőzésével elhódította a WBC övét, amelyet tavaly októberben Wilder kiütésével megvédett.

Kapcsolódó hír, hogy Volodimir Klicsko fontolgatja a visszatérését, hogy megdöntse George Foreman rekordját. A legendás amerikai 1994 novemberében 45 évesen hódította el a Bokszvilágszövetség (WBA) és a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) vb-címeit, amivel azóta is korrekordernek számít, Klicsko pedig jelenleg 46 esztendős, így sikeres visszatérése esetén övé lenne a csúcs.