2024. április 25., csütörtök

Színházi feltöltődés Zentán

Véget ért a Teátrum Neked! fesztivál

Zentán négy napon át a színházé volt a főszerep, hiszen csütörtöktől vasárnapig zajlott a VI. Teátrum Neked! – Zentai Teátrumi Napok, a Zentai Magyar Kamaraszínház és a Magyar Teátrumi Társaság közös programja. A feszivál iránt hatalmas volt az érdeklődés, a jegyek nagyon gyorsan elfogytak, és akiknek alkalmuk volt végéignézni néhány előadást, biztosan nem csalatkoztak. Összesen négy felnőtt és két gyermekelőadást láthatott a közönség, és ezekből kettő a házigazda, vagyis a Zentai Magyar Kamaraszínház produkciója volt. Ők nyitották és ők zárták a fesztivált, Pénteken a Duna Művészegyüttes Hamupipőke című produkcióját láthatta a nagyérdemű, valamint Frankie, a király és kárhozott címmel Bakos-Kiss Gábor Frank Sinatra-estjére került sor. A Zakariás Zalán rendezésében elkészült Frankie, a király és a kárhozott monodrámában Bakos-Kiss Gábor  Frank Sinatra alakjában vezeti végig szemünk előtt a világhírű és többszörös Grammy-díjas, olasz származású amerikai pop–dzsessz énekes és színész csúcsra kerülését, de nemcsak a reflektorfényben a szerzeményeivel a közönséget bűvöletbe ejtő szupersztárt vetíti elénk, hanem a hangulati hullámzásaival és depresszióval, vagyis bipoláris zavarral küzdő esendő embert is elénk tárja, természetesen Sinatra örökzöld slágerjeivel  jócskán megtűzdelve. Bakos Kiss-Gábor emlékezetes alakítását a zentai közönség fergeteges vastapssal jutalmazta meg.

Bakos-Kiss Gábor Frank Sinatra-estje (Gergely Árpád felvétele)

Bakos-Kiss Gábor Frank Sinatra-estje (Gergely Árpád felvétele)

A Szombat esti produkció ugyancsak egy gyöngyszem volt. Gubás Gabi Jászai Mari-díjas színésznőt láthatta a közönség a Teljes lényeddel című önálló estjével, mely Polcz Alaine életén vitte végig a nézőket. Megrendítő, gyönyörű és lebilincselő volt. Polcz Alaine életének legszörnyűbb pillanatait is átélhettük, ugyanakkor az élet szépsége, megismételhetetlensége is megfogalmazódik benne. Aki ott volt, mind azt érezte: köszönöm, hogy élek.

Gubás Gabi Polcz Alaine életén vezette végig a nézőket (Gergely Árpád felvétele)

Gubás Gabi Polcz Alaine életén vezette végig a nézőket (Gergely Árpád felvétele)

A négy napos fesztivál vasárnap este a Zentai Magyar Kamaraszínház Yasmina Reza: Művészet című produkciójával ért véget.

A rendezvény támogatói a Nemzeti Kulturális Alap, a Magyar Nemzeti Tanács és Zenta város önkormányzata voltak.