2024. március 29., péntek

Az elődöntő volt a döntő

Győrben rendezték a kézilabda férfi magyar kupa négyes döntőjét, amelyen senki nem a finálé kimenetelére volt a leginkább kíváncsi, a sorsolás ugyanis úgy hozta, hogy a két magasan kiemelkedő csapat, a Szeged és a Veszprém már az elődöntőben kénytelen volt összecsapni egymással. A rangadó első félidejében még a csongrádiak vezettek két góllal, a másodikban viszont a Veszprém hamar el tudott lépni, és a végjátékban már csak őriznie kellett az előnyét. A helyosztókon már drámamentesen beigazolódott a papírforma: a Szeged legyőzte a Budakalászt a bronzéremért, a veszprémi házidöntőben pedig a jóval esélyesebb nagycsapat a kupadöntők hetvenéves történetének legnagyobb különbségével, 23 góllal verte a „Kisveszprém” becenevű Fejér-B.Á.L. csapatát.

Férfi magyar kupa, elődöntő: Budakalász–Fejér-B.Á.L. Veszprém 27:30, Szeged–Telekom Veszprém 27:30. Bronzmérkőzés: Szeged–Budakalász 28:20. Döntő: Fejér-B.Á.L. Veszprém–Telekom Veszprém 19:42.

A döntő már sétagalopp volt a Veszprémnek (Fotó: MTI)

A döntő már sétagalopp volt a Veszprémnek (Fotó: MTI)

Szerbia is ott lesz az Eb-n

Izland fölényes legyőzésével Szerbia női válogatottja kvalifikálta magát a novemberi kézilabda-Európa-bajnokságra, így zsinórban tizenkettedik alkalommal is részt vehet a kontinenstornán. A Nagybecskereken játszott mérkőzésen a hazai csapat pusztán a vereség elkerülésével elérte volna a célját, végül azonban nem bízták a véletlenre, és hatgólos előnnyel, 28:22-re nyertek az északiak ellen. A szerb csapat ezzel Svédország mögött megszerezte a második továbbjutóhelyet a selejtezős csoportban. Magyarország válogatottja már az előző fordulóban kijutott, de zárásként még behúztak egy 25:19-es győzelmet Szlovákia ellen. Az Eb sorsolását április 28-án tartják.