2024. április 25., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

A Barca halasztja a madridi ünneplést

Kevés biztosabb dolog van jelenleg az európai labdarúgásban, mint a Real Madrid bajnoki titulusa Spanyolországban, ennek ellenére a Barcelona borsot tört a Királyi Gárda orra alá, hiszen a hétközi forduló keretében Aubameyang korai góljával győzött a Real Sociedad otthonában, így elvileg még beérheti Carlo Ancelotti csapatát… A katalánok vasárnap pótolják a Rayo Vallecano elleni találkozójukat, utána pedig tisztává válik, mekkora különbség lesz az örök riválisok között az utolsó öt fordulóra készülve.

Angol bajnokság, pótlás: Burnley–Southampton 2:0. Az élcsoport: Manchester City 77, Liverpool 76, Chelsea (–1) 62 pont stb. Spanyol bajnokság, a 33. fordulóban: Espanyol–Rayo Vallecano 0:1, Levante–Sevilla 2:3, Cádiz–Athletic Bilbao 2:3, Real Sociedad–Barcelona 0:1. Az élcsoport: Real Madrid 78, Barcelona (–1) és Sevilla 63, Atlético Madrid 61 pont stb. Szuperliga, 32. forduló, felsőházi rájátszás: Voždovac–Vojvodina 2:1. A sorrend: Crvena zvezda 85, Partizan 83, Čukarički 54, Voždovac, Radnički és TSC 44, Vojvodina 42, Napredak 37 pont. Alsóházi rájátszás: Radnički 1923–Kolubara 1:2, Metalac–Spartacus 1:1, Novi Pazar–Mladost 1:1. A sorrend: Kolubara 40, Mladost és Radnik 38, Spartacus 35, Proleter és Radnički 1923 31, Novi Pazar 29, Metalac 28 pont.

Kiengedték a kórházból Pelét

Sajtóértesülés szerint kiengedték a kórházból Pelét, a brazilok háromszoros világbajnokát, akinél tavaly augusztusban diagnosztizáltak vastagbélrákot. A 81 esztendős Pelé állapota jó és stabil – írta csütörtökön a G1 hírportál a São Pauló-i Albert Einstein Kórház információira hivatkozva.

Pelé hétfő óta volt kórházban. Az elmúlt időszakban a közösségi médiában rendszeresen tájékoztatta követőit az egészségi állapotáról, valamint kommentálta a nagyvilág történéseit. Szeptemberi műtétje után decemberben, majd idén februárban is kórházba került.