2024. április 19., péntek
NŐI EB-SELEJTEZŐ

Magyarország kijutott a tornára

Könnyed portugáliai győzelemmel matematikailag is biztosította kijutását a novemberi, szlovén–északmacedón–montenegrói rendezésű női kézilabda-Európa-bajnokságra a magyar válogatott. Vlagyimir Golovin tanítványai a Loulé városában tartott összecsapáson már a félidőre megnyugtató előnyt (9:14) építettek fel, amit jócskán megnöveltek a végéig (18:30), a megbízható és hatékony védekezés megágyazott a kiütéses győzelemnek. Golovin mester azért tartogatott egy kis kritikát tanítványai számára a lefújás után: „Nagyon örülünk a győzelemnek, fontos, hogy ott leszünk az Eb-n. De teljesen nem vagyok elégedett, mert védekezésben nem mindig működött az, amit megbeszéltünk, és ami jól ment a spanyolok ellen” – magyarázta a szakember.

A lányok holnap a szlovákokat fogadják, a találkozó már tét nélküli, ennek ellenére sima hazai siker számít papírformának.

Eredmények, 5. forduló, A csoport: Portugália–Magyarország 18:30, Szlovákia–Spanyolország 20:29. A sorrend: Magyarország és Spanyolország 8, Portugália 4, Szlovákia 0 pont.