2024. április 19., péntek

Lengyelország Állítsuk meg Oroszországot most! címmel indít plakátkampányt

A lengyel kormány Állítsuk meg Oroszországot most! címmel európai sajtókampányt indít annak érdekében, hogy felhívják a közvélemény figyelmét az Ukrajnában elkövetett orosz háborús bűnökre – jelentette be szombaton Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök.

Számos európai nagyvárosban kiragasztják a fenti szlogent tartalmazó óriásplakátokat, és a kampányt a közösségi médiában is népszerűsítik – fejtette ki a lengyel kormányfő egy szombati sajtótájékoztatón a varsói nemzeti stadionban.

Mateusz Morawiecki kijelentette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök „különleges hadműveletet készített elő háborús bűnökkel és népirtással", és Lengyelország azt szeretné, ha a plakátkampány „mindazok jajkiáltása lenne, akiket brutálisan meggyilkoltak az ukrajnai falvak és nagyvárosok utcáin".

A varsói kormány vezetője szerint az ukrajnai atrocitások híre Európában túl rövid ideig gyakorolt hatást.

„A nyugat- és dél-európai országokban élő partnereink túl gyorsan szeretnének visszatérni a normalitáshoz" – hangoztatta Morawiecki, hozzátéve, hogy most nem lehet helyreállítani a normális kapcsolatokat Moszkvával.

„Magam is elutazom Németországba és más országokba is, hogy újra emlékeztessem az embereket az Ukrajnában zajló szörnyűségekre" – mondta a lengyel miniszterelnök.