2024. március 28., csütörtök

Támogatás az óbecsei iskoláknak

Hamarosan megkezdődnek a felújítási munkálatok

Az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola sikeresen szerepelt a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság legutóbbi pályázatán, ennek köszönhetően a titkárság 2,8 millió dinárral támogatja az oktatási intézmény egyik régi épületének a felújítását. A tervek szerint a tanév végén, júniusban kezdik meg a munkálatokat, mondta Potrebić Tőzsér Gabriella, az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatónője.

– Az I. alsóvárosi Mátyás király iskola ennek a támogatásnak köszönhetően teljesen új köntösbe öltözik és korszerű oktatási eszközökkel felszerelt tanteremmel gazdagodik. Ez a létesítmény valójában iskolánk egyik régi épülete. A csaknem 3 millió dináros támogatásból kicseréljük a nyílászárókat, a padlót és a faburkolatokat. Ami a korszerű eszközöket illeti, azokat szülői adományokból és a diákszövetkezet keresetéből finanszírozzuk. A felújított épületben egy művészkuckó-rajztermet, valamint diáknyomdát és fotóműtermet alakítunk ki. A projektnek többszörös a jelentősége, ugyanis iskolánkban rohamosan növekszik a tanulók száma és helyszűkében vagyunk. Szeptembertől már a felújított tanterem várja a diákokat – nyilatkozta az igazgatónő.

Az illetékes tartományi titkárságnál az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola is sikeresen pályázott. Az oktatási intézmény 4,6 millió dinárt kapott tetőfelújításra, a tervek szerint nyáron kezdik meg a munkálatokat.

(Fotó: Kancsár Izabella)

(Fotó: Kancsár Izabella)

Igor Mirović tartományi kormányfő és Szakállas Zsolt, a tartományi kormány alelnöke, tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkár április elején adta át az iskoláskor előtti intézmények, általános és középiskolák, valamint diákotthonok felújításának, átalakításának és beruházási fenntartásának finanszírozásáról és társfinanszírozásáról szóló szerződéseket az intézmények képviselőnek, amelyekre a tartományi költségvetésből 175 millió dinárt különítettek el. Összesen 61 nevelési-oktatási intézmény részesült támogatásban.