2024. április 26., péntek

Hetvenöt csomag

A Nők Kishegyesi Fóruma és más civil szervezetek megajándékozták a rászoruló gyerekeket

A Nők Kishegyesi Fóruma az idén is nagyszabású gyűjtési akciót szervezett, más civil szervezetekkel közösen, hogy megajándékozzák a rászoruló gyerekeket húsvétra. Zsidai Erzsébet, a női fórum elnöke arról számolt be, hogy ezt az akciót tavaly tartották meg először.

– Karácsonykor mindenki csomagokat gyűjt a rászoruló gyerekeknek, mi viszont úgy gondoltuk, hogy nemcsak karácsonykor gyűjtünk, hanem húsvétra is. Tavaly szerveztük meg először ezt a megmozdulást, és annak a sikerén felbuzdulva az idén is megtartottuk. A megmozdulásban részt vett a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, a Kishegyesi Nagycsaládosok Egyesülete és a Kishegyesi Kismotoros Banda. Elmondható, hogy elégedettek vagyunk a gyűjtés eredményével, noha nem jött össze annyi adomány, mint karácsonykor. Viszont így is tudtunk 75 rászoruló kishegyesi gyereknek csomagot biztosítani. A gyűjtést március utolsó napjaiban kezdtük, és április 12-én zárult. Elkészítettük a csomagokat, és a hétvégén a kismotoros banda tagjai hordták szét a gyerekeknek a faluban – mondta el az elnök, majd hozzáfűzte, hogy ez alkalommal arra összpontosítottak, hogy főként édességek kerüljenek a csomagokba. A csomagosztás kedvezményezettjeinek listáját Kishegyes Község Szociális Központjától kapták, ugyanakkor az akcióban részt vevő civil szervezetek személyesen is ismerik, hogy kik azok a rászorulók, akiknek csomagot adnak – tudtuk meg Zsidaitól.

A nagyszabású gyűjtési és csomagosztási akció mellett a női fórumnak további húsvéti programjai is voltak. Idén is megszervezték a tojásfadíszítést a falu központjában. A könyvtár előtti bokrokat és a templom előtti fákat díszítették fel húsvéti tojásokkal. Ebben a fórum segítségére voltak az óvodások és a Dália kézimunkacsoport.

– Ezzel is bizonyítottuk, hogy itthon vagyunk ebben a faluban, a magunkénak érezzük, és sikerült egy kis ünnepi hangulatot lopnunk a templom köré – fogalmazott Zsidai, majd azzal folytatta, hogy ugyancsak hagyományosnak nevezhető az a programjuk, amit húsvéthétfőn tartottak a gyerekek számára. A tojáskereső programnak sajnos nem kedvezett a hűvös időjárás, ennek ellenére 40 gyermek vett rajta részt a női fórum székházában. Az esemény vidám hangulatban zajlott, volt tojásgurítás, -kocogtatás, -csomagolás, valamint gyurmázás.

Zsidai végezetül köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett ezekben a programokban, és közösen szebbé tették az ünnepet.