2024. április 20., szombat

Đoković Kecmanović ellen is hátrányból jött vissza

A szerdai, Györe Lászlóval szembeni mérkőzéshez nagyon hasonló forgatókönyv mentén győzte le Novak Đoković a Serbia Open tenisztorna negyeddöntőjében másik honfitársát, Miomir Kecmanovićot is.

A világelső ismét döcögősen kezdett, a 22 éves Kecmanović korán elvette az adogatását, a brékelőnyt pedig végigvitte az első szett megnyeréséhez. A második játszma hajrájában Đoković tudott brékelni, ami végül kulcsfontosságúnak bizonyult az egyenlítéshez. Ezúttal is jöhetett a döntő szett, amelyben 3:3-ig még fej fej mellett haladtak a felek, ekkor azonban Đoković képes volt magasabb fokozatra kapcsolni és szép megoldások sorát bemutatva gyorsan lezárta a mérkőzést a maga javára. Az esélyesebb szerb így huszonnégy óra leforgása alatt két meccset is szetthátrányból tudott megnyerni, noha ez a mostani nem hozott a végletekig kiélezett játszmákat, és egy órával korábban véget is ért, mint a Györe elleni.

A világelső ezzel bejutott a hazai tornájának elődöntőjébe, ahol a ma esti mérkőzés eredményétől függően az orosz Karen Hacsanov vagy a portugál Thiago Monteiro lesz az ellenfele.

Serbia Open, negyeddöntő: Novak Đoković – Miomir Kecmanović 4:6, 6:3, 6:3