2024. április 20., szombat
BELGRÁDI TENISZTORNA

Đoković: Laci büszke lehet arra, ahogyan játszott ellenem

Novak Đoković a sajtótájékoztatón csak elismeréssel tudott beszélni Györe Lászlóról, miután a Serbia Open tenisztornán a zentai játékos közel három és fél órás mérkőzésre kényszerítette. Bár végül a döntő szett rövidítésében a szerb világelső szerezte meg a győzelmet, készséggel elismerte, hogy a meccs nagyobb részében ellenfele jobban játszott nála. Đoković hosszú ideje ismeri Györét, többször edzettek is együtt, ezek alapján pedig nem lepte meg őt a vajdasági teniszező remek játéka.

„Mindig csodáltam Laci alázatosságát és szerénységét. Nagyon csöndes, két lábbal a földön álló srác, a munkához való hozzáállása pedig talán mindannyiunkénál erősebb. Mindent megérdemel, amit eddig kapott, sőt, szerintem még ennél is többet” – felelte Đoković a Magyar Szó kérdésére. „Látom, hogy milyen képességekkel rendelkezik, és azt hiszem, ez benne is egyre inkább tudatosul, és jobban kezd bízni önmagában. Erős formát mutatott már az elmúlt hónapok során, is, múlt héten Sztefanosz Cicipasz ellen is szoros mérkőzést játszott Monte-Carlóban. Persze most csalódott, hogy elveszítette ezt a mérkőzést, de nagyon is büszke lehet magára, hiszen rendkívül magas szinten játszott. Azt hiszem, Szerbiából ő és Miomir Kecmanović azok, akik még nagyon sok mindent elérhetnek, ha jól alakulnak számukra a dolgok a jövőben.”

Györe játéka láthatóan feljavult az utóbbi időben a kedvenc borításának számító salakos versenyeken, hiszen egy héten belül már a második világsztárt szorongatta meg, a mostani vereségét követően lapunknak nyilatkozva pedig elmondta, a kellemes dolgokra fog emlékezni a Đoković elleni első találkozójáról.

„Jó meccset játszottam, megvoltak a lehetőségeim, amiket a végén sajnos nem használtam ki, de ki fogom elemezni a mérkőzésen történteket, próbálok csak a pozitív dolgokra fókuszálni és motivációként használni ezt a továbbiakban. Úgy érzem, hogy az utóbbi hetekben jó játékot mutattam, és magamnak is bebizonyítottam, hogy képes vagyok felvenni a harcot a legjobbak ellen is, ez pedig biztató a jövőre nézve” – összegezte tapasztalatait Györe.

Đoković ma a harmadik fordulóban lép pályára a belgrádi tenisztornán, ellenfele pedig éppen az általa nagyra tartott másik honfitárs, a 22 éves Kecmanović lesz.