2024. április 20., szombat
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Élen az Anfield legénysége!

Bár a nagy rivális Manchester Citynél több lejátszott mérkőzést számlál, lélektanilag is fontos tettet vitt véghez a Liverpool együttese, amely a Manchester United 4:0-s kiütésével átvette a vezetést az angol bajnokságban. Jürgen Klopp gárdája a végig irányított meccsen Diaz és Szalah révén kétgólos előnnyel ment a nagyszünetre, majd Mané és az egyiptomi gólzsák duplázásának köszönhetően állította be a végeredményt.

Ide kapcsolódik, hogy a Fulham kedden biztosította visszajutását a Premier League-be. A Championship 43. fordulójában a listavezető londoni csapat a hetvenszeres szerb válogatott Aleksandar Mitrović duplájával, valamint a 19 éves portugál Fabio Carvalho góljával 3:0-ra legyőzte a Prestont, ezzel behozhatatlan előnybe került a harmadik helyezett Huddersfielddel szemben. A Fulham 2001 és 2014 között folyamatosan az élvonalban szerepelt. Legutóbb tavaly játszott a Premier League-ben, de 18. helyezettként az idény végén búcsúzni kényszerült.

Spanyolországban hétközi fordulót rendeznek, a Betis hazai vereséggel került távolabb a BL-pozícióktól. Az olasz kupa fináléjába először az Inter jutott be, 3:0-val lehozva a Milan elleni visszavágót, és ugyanezt tette meg Németországban a Sallai Rolanddal felálló Freiburg, amely az idén második ligában szereplő Hamburg gyepén győzött.

Angol bajnokság, pótlás a 30. fordulóból: Liverpool–Manchester United 4:0. Az élcsoport: Liverpool 76, Manchester City (–1) 74, Chelsea (–2) 62 pont stb. Magyar kupa, elődöntő: Paks–Újpest 3:0. Német kupa, elődöntő: Hamburg–Freiburg 1:3. Olasz kupa, elődöntő, visszavágó: Inter–Milan 3:0 (tj. az Inter 3:0-val). Spanyol bajnokság, a 33. fordulóban: Mallorca–Alavés 2:1, Betis–Elche 0:1, Villarreal–Valencia 2:0. Az élcsoport: Real Madrid 75, Barcelona (–1), Sevilla és Atlético Madrid 60 pont stb.