2024. április 19., péntek
NBA

Ingramék borították a várakozásokat

A Minnesota memphisi meccslopása – amit Ja Moranték tegnap hajnalban kijavítottak – után újabb nagy meglepetés történt az NBA playoffjában, hiszen a playintornáról nyolcadik helyre becsusszant New Orleans diadalmaskodott az alapszakaszt toronymagasan megnyerő Phoenix parkettjén, így a Pelicans egyenlített a négy sikerig tartó párharcban. A Suns néhány perccel a nagyszünet előtt átvette az irányítást, ami a harmadik periódus közepéig ki is tartott, az élete meccsét játszó Brandon Ingram és társai azonban ráncba szedték a védelmüket, rendre szórták a kosarakat, a hármasokat egészen remek hatékonysággal (17/30) küldték a helyükre, és főleg ennek köszönhetően viszonylag sima végjáték után győztek. Ingram 37 pontnál, 11 lepattanónál és 9 asszisztnál állt csak meg, legfontosabb partnere a hat hármast, összesen 23 pontot termelő CJ McCollum volt, a túloldalon Devin Booker hét triplával, 31 ponttal zárt, Chris Paul 17 pontja mellé 14 gólpasszt osztott ki.

Másodszor is – Jimmy Butler 45 pontos playoffkarriercsúcsával vezetve – kikapott a Miamitól az Atlanta, így a Hawksnak kötelező lesz behúzni a hazai meccseit, ha életben akar maradni a keleti első fordulóban. Sovány vigasz lehetett a vendégeknek, hogy legfontosabb dobói közül Trae Young (25) és Bogdan Bogdanović is javított az első meccs betlije után, a szerb az utolsó negyedben 19 pontot szórva 29-cel volt csapata legjobbja.

Kezdetüket vették a legrangosabb európai tornák egyenes kieséses szakaszai is. Az Euroliga negyeddöntőjének első meccseit a 16 pontos Vasilije Micić által vezetett Efes, valamint a Barcelona húzta be, a katalánok által legyőzött Bayernnél Vladimir Lučić 20 ponttal volt a legjobb.

NBA, rájátszás, kelet: Miami–Atlanta 115:105 (a sorozatban 2:0). Nyugat: Memphis–Minnesota 124:96 (1:1), Phoenix–New Orleans 114:125 (1:1). Euroliga, negyeddöntő: Milano–Efes 48:64 (0:1), Barcelona–Bayern 77:67 (1:0). Eurokupa, nyolcaddöntő: Cedevita Olimpija–Türk Telekom 93:80, Joventut–Ulm 73:79, Andorra–Budućnost 74:64.