2024. április 23., kedd

Játék és közösség

A temerini Jáccunk Trupp színtársulat előadása nyitotta meg az idei találkozót

A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója már huszonhatodik éve az amatőr társulatok seregszemléje és nemes versengése. A találkozót minden évben más-más vajdasági településen rendezik meg, idén Temerin ad otthont neki.

A rendezvénysorozat csütörtök este kiállításmegnyitóval kezdődött, mely keretében az érdeklődők betekintést nyerhettek a temerini amatőr színjátszás különböző időszakaiba.

(Fotó: Ótos András felvétele)

(Fotó: Ótos András felvétele)

A találkozó ünnepi megnyitóján Varga Flórián a temerini Magyar Művelődési egyesület elnöke kiemelte, szeretnék, ha az idei szemle is hozzájárulna a vajdasági magyar amatőr színjátszás megtartásához és fejlődéséhez, a magyar nyelv ápolásához és a közösség erősítéséhez.

A találkozó első napján a helyi amatőr színjátszók bemutatták Makszim Gorkij: Éjjeli menedékhely című előadásukat. A következő napokban a közönség a szabadkai, az újvidéki, a zentai, a palicsi, a nagykikindai, a topolyai, a muzslyai, a tóbai és a kupuszinai (bácskertesi) színjátszó csoportok produkcióját tekinthetik meg. A találkozó a jövő hét végén, április 30-án 18 órakor ünnepélyes díjkiosztó gálaműsorral zárul.

A rendezvény szervezője ezúttal is a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, valamint az idei évben a temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület. Az előadások megtekintése díjmentes.