2024. március 29., péntek

Égő fáklyákat dobtak a furgonba

A maszkos támadók nem hagyták kimenekülni a 16–20 éves fiatalokat az égő járműből

A rendőrség dolgozik azon, hogy felderítse a szombat esti labdarúgó-mérkőzést követő támadás körülményeit – közölte a KRIK Bűnözés- és Korrupciókutató Hálózat megkeresésére a Belgrádi Felső Ügyészség.

Mint arra az oknyomozó újságírókat felölelő hálózat rámutatott, szombaton tartották meg Belgrádban a Crvena zvezda és a Partizan labdarúgó-mérkőzést, amely ezúttal sem múlt el támadás nélkül, ugyanis ismeretlenek 8 Kragujevac környéki fiatalt hurcoltak meg. Mint a KRIK beszámol róla, a nyolc 16 és 20 év közötti (köztük egy lány) furgonnal érkezett Belgrádba, hogy megtekintse a mérkőzést. A meccs után éppen hazaindultak, amikor este 10 órakor Mladenovacon ismeretlen személyek elébük vágtak az autójukkal, és megállították a furgont.

Igor Grujić, a furgon sofőrje a Glas Šumadije portálnak adott beszámolójában elmondta, hogy a személygépkocsikból 15 maszkot viselő személy szállt ki.

– Mindannyian kapucnit viseltek. Először kővel dobáltak minket, majd botokkal ütötték a járművet. Beverték a szélvédőt, az ablakokat, majd égő fáklyákat dobtak a járműbe – mondta a férfi. Szavai szerint eltorlaszolták a furgon ajtaját, így nem tudtak belőle kiszállni az utasok. Becslése szerint a támadás mintegy 15 percig tartott.

Igor Grujić arra is rámutatott, hogy sem a járművükön, sem magukon nem viseltek olyan jelzést, amellyel hangsúlyozták volna, hogy melyik klubnak szurkolnak.

A KRIK kiemelte, hogy kedd délutánig a rendőrség nem adott ki hivatalos közleményt az eset kapcsán.