2024. április 24., szerda

Új rendezvény a sport és a természet szerelmeseinek

Igor Mirović tartományi kormányfő tegnap találkozott a kerékpározás és a természetben tartózkodás szerelmeseinek szánt Tour de Fruška sportesemény szervezőbizottságának tagjaival, amelyet május 20-a és 22-e között tartanak meg a Fruška gorán. A rendezvény a tartományi kormány támogatásával valósul meg.

A találkozón elhangzott, hogy már folyamatban van a pályák rendezése és kijelölése, illetve a kísérőprogramok szervezése. Az eseményre eddig több mint 180 versenyző nevezett be.

Mirović szerint ez egy olyan projekt, amely nemcsak a Fruška gorát, Vajdaság gyöngyszemét mutatja be, hanem a tartományunkban rejlő gazdasági és turisztikai lehetőségeket is.

– A rendezvény egyfajta sport- és családi program, amely összehozza a kerékpározás szerelmeseit, akik profi és szabadidős versenyeken indulnak, valamint a természet és a sport rajongóit, akik három napon át gyönyörködhetnek a Fruška gora szépségeiben. Ez egyben lehetőség arra is, hogy a természet iránti szeretetet és az egészséges életmódot továbbadjuk a fiatalabb generációknak – mondta a tartományi kormányfő.

A Tour de Fruška rendezvény igazgatója, Ivan Arpaš elmondta, nagyszámú résztvevőre számítanak. Fő céljuk, hogy a rendezvény hagyományossá váljon.
A rendezvény kísérőprogramja az Éjszakai bazár, amelyet a tartomány termelőinek, kézműveseinek és borászainak jelenlétében tartanak meg. A látogatóknak lehetőségük lesz kipróbálni a vajdasági gasztronómiai különlegességeket, valamint megtekinteni a kulturális események és látnivalók bemutatóit a vajdasági turisztikai szervezetek standjainál.

A találkozón jelen volt Dane Basta tartományi sport- és ifjúsági titkár, valamint Nataša Pavlović, a Vajdasági Idegenforgalmi Szervezet igazgatója is.