2024. március 28., csütörtök
BELGRÁDBÓL JELENTJÜK

Már nem idol, hanem ellenfél

A Serbia Open első fordulójában aratott győzelme után Györe László ma életében először lép pályára tétmeccsen Novak Đoković ellen. A zentai teniszező Belgrádban lapunk kérdésére mesélt arról, milyen érzésekkel készül az ellen a játékos ellen, akinek sikerei őt is ösztönözték karrierjének beindításában.

„Gyerekkoromban felnéztem rá, de az elmúlt néhány évben ez lassan megváltozott, hiszen már azonos tornákon játszottunk, és olykor edzeni is volt lehetőségem vele. Szerbiában mindannyiunk számára hatalmas motivációt jelentett a személye, irányt mutatott nekünk, és elhitette velünk, hogy bármi lehetséges. Nagyon tisztelem őt és mindent, amit elért, most azonban mindezt el kell felejtenem, hiszen ezúttal az ellenfelem lesz, nekem pedig mindent kizárva csak a meccsre és önmagamra kell koncentrálnom.”

Györe az utóbbi hetek tornáin erős formát mutatott, a megtépázott szezonú Đoković viszont még csak két mérkőzést nyert ebben a naptári évben. Vajon lehet esély a világ egyik legjobbjának legyőzésére? „Nagyon örülök, hogy játszhatok ellene, különösen itt, a hazai közönségünk előtt. Tulajdonképpen mindent tudok róla és a játékáról, de ettől persze még rendkívül nehéz meccsre számítok. Az biztos, hogy ha bármit is szeretnék elérni, a legjobb teniszemre lesz szükség, és ki kell használnom minden lehetőséget, márpedig azokból nem lesz sok” – tett előzetes jóslatot Györe.