2022. szeptember 28., szerda

Elindult a vajdasági iskolai portál

Az oktatási-nevelési intézményekről minden információ egy helyen

A Vajdasági Iskolák portálján mától egységes tájékoztatást találhatunk az összes iskoláskor előtti intézményről, általános és középiskoláról, valamint a Vajdaság területén található kollégiumukról. Az oktatási intézmények a következő címen érhetők el: http://skolevojvodine.vojvodina.gov.rs/

Ezentúl a diákok, szüleik, nevelőik és minden érdeklődő hozzáférhet az egyes iskolai intézményekhez kapcsolódó alapvető információkhoz. Az intézmények elérhetőségei is szerepelnek a telefonszámmal, e-mail-címmel és webcímmel együtt. Az oldalon lehetőség van a keresés szűkítésére, így kiválasztható az intézmény típusa, illetve az, hogy az állami vagy magánintézmények kategóriába tartozik-e, valamint megtekinthetőek az intézményektől készült képgalériák is.

A Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság célja a Vajdasági Iskolák portál elindításakor az volt, hogy minden információt összegyűjtsenek az óvodákról, iskolákról, diákotthonokról, és ezzel segítsék a gyermekeket és szüleiket a megfelelő oktatási intézmény kiválasztásában.

Vajdaság területén 151 óvodai intézmény, 391 általános iskola, 155 középiskola és 18 kollégium működik.