2024. április 25., csütörtök

Szerb Szuperliga: Čukarički – TSC 2:3 (0:1)

Győzelemmel rajtolt a rájátszás első fordulójában a TSC

A Szerb Szuperliga alapszakaszát követően a rájátszás első fordulójában a topolyai csapat közvetlen riválisával, a Čukaričkivel egy végig izgalmas mérkőzésen nyerni tudott.  A TSC az alapszakaszt a negyedik helyen zárta, amit ezzel a győzelemmel sikerült meg is őriznie. Ha a Szerb Kupát végül a Partizan vagy a Crvena zvezda nyeri meg, akkor a negyedik helyezett is kijut az európai kupaporondra.

Mindkét csapatnak voltak helyzetei, de a hálóőrök a feladatuk magaslatán álltak, így több mint fél órán keresztül szép játékot igen, gólt viszont nem látott a közönség. A 36. percben aztán Banjac átadását követően Mirčevski lőtte ki a jobb felső sarkot a tehetetlen hazai kapus mellett: 0:1.

Jól kezdett a TSC a második félidőben is, Banjac beívelését Čalušić a kapufára fejelte. Nem sokkal később Vukić be is talált, de lesen volt közben, amit a VAR szobából is megerősítettek. A hazaiak sem adták fel, Rakonjac az 51. percben pedig már egyenlített is, de a TSC válaszára sem sokat kellett várni. Az 53. percben Banjac Mirčevskit ugratta ki, aki Đakovachoz továbbított, a középpályás pedig ismét vezetéshez juttatta csapatát. A hazaiak még egyszer ki tudtak egyenlíteni. A 65. percben Rakonjac talált be a kapuba, de a játékvezető les miatt előbb megsemmisítette a találatot, a VAR-szoba azonban jelezte, a gól mégis szabályos, mert egy védőt érintve jutott el a labda a gólszerzőhöz. A mérkőzés hosszabbításának harmadik percében aztán Đakovac másodszor is betalált, ami a topolyaiak harmadik, egyben győzelmet, azaz három pontot jelentő gólja volt. A rájátszás hétközi fordulóval folytatódik. A TSC szerdán már a Crvena zvezda ellen lép pályára a TSC Arénában.