2024. március 28., csütörtök

Gyógyfürdő építését tervezik

Rendkívüli ülést tartott Kishegyes község képviselő-testülete

Kishegyes község képviselő-testülete a 21. rendkívüli ülését elektronikus formában tartotta meg. Az ülés leglényegesebb napirendi pontja egy ingatlan volt, amely Kishegyes község tulajdonába került. Sárközi István, a képviselő-testület elnöke elmondta lapunknak, hogy a köztársasági kormány egy számukra fontos területet bocsátott az önkormányzat tulajdonába.

– Határozatjavaslatot fogadtunk el egy ingatlan feletti köztulajdonjog Kishegyes község részére történő térítménymentes átruházásáról. A község a köztársasági vagyonkezelő ügynökséghez fordult azzal a kéréssel, hogy térítménymentesen ruházzanak át Kishegyes községre egy köztársasági tulajdont képező mezőgazdasági épületet, melléképületet és 12 000 négyzetméter földterületet. Ez gyakorlatilag a bácsfeketehegyi stranddal szemben lévő régi vágóhíd. Erre a területre azért van szükség, mert Kishegyes község területén föld alatti gyógyvizek találhatók, amit egy fürdő alapításához lehet felhasználni. A belgrádi bányászati és földrajzi egyetem, valamint a belgrádi építészeti egyetem tanulmányt készített, amelyben azt állapították meg, hogy többek között ezen a földterületen van az a pont, ahol a legelérhetőbb és a legjobb minőségben kinyerhető ez a gyógyvíz. Kérelmünkkel a köztársasági kormány foglalkozott, és záradékkal elfogadták – mondta el a képviselő-testületi elnök, majd hozzáfűzte, hogy a kormány döntése értelmében a vagyonkezelő ingyenesen az önkormányzat tulajdonába adta az érintett területet. Mivel a képviselő-testület most elfogadta a határozatjavaslatot, ezért a következő lépés az lesz, hogy a közjegyző be fogja jegyezni, és onnantól már az önkormányzat tulajdona lesz – számolt be Sárközi.

A képviselők emellett döntést fogadtak el egy köztulajdon eladásáról, valamint személyi jellegű változásokról. Új igazgatót neveztek ki Kishegyes Község Turisztikai Szervezetének élére, valamint két tagcsere történt az igazgatóbizottságban. Kishegyes Község Szociális Központja új igazgatóbizottsági és új felügyelőbizottsági elnököt kapott, a Komunál Közvállalat pedig új felügyelőbizottsági elnököt.

Nyitókép: Kishegyes utcája (Fotó: Tóth Péter)