2024. április 25., csütörtök
EURÓPAI KUPAPOROND

A Camp Nou csalódása

Kiesett a második számú európai klubtorna legnagyobb favoritja, a Barcelonát saját stadionjában 3:2-re verte el a Frankfurt úgy, hogy ez a végeredmény a valóságnál kedvezőbb a katalán csapatra nézve, hiszen 90 percig 0:3 állt a Camp Nou kijelzőjén, és a második katalán találat a bírói ráadás megszabott ideje után, annak 11. percében esett Depay büntetőjéből. A Frankfurt sikerének kovácsa a duplázó szerb Filip Kostić (4., 67.) volt, rajta kívül Borre (36.) előtt kapitulált Ter Stegen. A Barca 84. percben szerzett első gólját (Busquets) les miatt érvénytelenítették, nem sokkal később a középpályás már érvényesen talált be, de ezután csak az említett Depay-kozmetikázásra futotta Xavi legénységétől.

A német gárdák közül nem csak a Frankfurt hagyta ott diadalmasan a gyepet, hiszen a három magyar válogatottat a keretében tudó Leipzig is nyert Bergamóban, így elődöntőt játszhatnak Gulácsi Péterék. A klasszis kapus a Nkunku duplájával 2:0-ra megnyert találkozó után elmondta, társaival hisznek abban, hogy a trófea is az övék lehet. „Hiszünk benne, hogy megnyerhetjük a trófeát. A szezon második fele előtt azt mondtuk, lépésről lépésre szeretnénk haladni, eddig ez jól is működött. Most a hétvégén a bajnokságban szeretnénk közelebb kerülni a Bajnokok Ligájához” – magyarázta a 31 éves hálóőr, aki Willi Orbánhoz hasonlóan a lipcseiek kezdőjében kapott helyet, míg Szoboszlai Dominiket a 63. percben küldte be Dominico Tedesco vezetőedző. „Az európai kupákban az elmúlt években sok tapasztalatot gyűjtöttünk, ma pedig nagyon okosan játszottunk. Nem volt könnyű, hiszen az Atalanta remek csapat, de a végén már rengeteg támadójuk volt a pályán, tudtuk, hogy lehet esélyünk a második gólra” – folytatta Gulácsi, akinek ebben az idényben ez volt a negyvenedik tétmérkőzése a Leipzigben, és 12. alkalommal nem kapott gólt.

Meglepetés nélkül zárultak a Konferencia Liga negyeddöntői, egyedül talán a PSV lehet csalódott az elvileg hasonló erejű Leicester továbbjutása miatt, hiszen az eindhoveniek Angliában gól nélküli ikszet hoztak le, a Rókák azonban a visszavágó hajrájában Maddison és Pereira révén megfordították Zahavi korai vezető gólját. A Roma kiütéses 4:0-val fordított a norvég Bodo/Glimt meglepő hazai sikere után, a Marseille a PAOK otthonában győzelemmel erősítette meg az első találkozón megszerzett előnyt, a Feyenoord pedig a meglepő rotterdami 3:3 után Prágában legyűrte a Slaviát.

El, negyeddöntő, visszavágók: Atalanta–Leipzig 0:2 (tj. a Leipzig 3:1-gyel), Barcelona–Frankfurt 2:3 (tj. a Frankfurt 4:3-mal), Lyon–West Ham 0:3 (tj. a West Ham 4:1-gyel), Rangers–Braga 2:1, h. u. 3:1 (tj. a Rangers 3:2-vel). Az elődöntőben (április 28. és május 5.): Leipzig–Rangers, West Ham–Frankfurt. KL, negyeddöntő, visszavágók: PSV–Leicester 1:2 (tj. a Leicester 2:1-gyel), Roma–Bodo/Glimt 4:0 (tj. a Roma 5:2-vel), PAOK–Marseille 0:1 (tj. a Marseille 3:1-gyel), Slavia (P)–Feyenoord 1:3 (tj. a Feyenoord 6:4-gyel). Az elődöntőben (április 28. és május 5.): Feyenoord–Marseille, Leicester–Roma.