2024. április 19., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Guardiola legénysége állta a sarat

„Büszke vagyok a csapatom teljesítményére, mert az ellenfelünk nagyon erős volt” – nyilatkozta Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője, miután az angol gárda a madridi Metropolitano Stadionban gól nélküli döntetlennel védte meg hazai 1:0-s sikerét a BL negyeddöntőjében az Atléticóval szemben, így bejutott az eldöntőbe, ahol a másik madridi sztárcsapat, a Real lesz a riválisa. A Citynek valóban roppant kemény dolga volt a spanyol fővárosban, hiszen a Matracosok főleg a második félidőben nagy nyomást gyakoroltak a kapujukra, ám Diego Simeone fiai képtelenek voltak betalálni. Az argentin szerint a szurkolóik büszkék lehetnek rájuk a hatalmas küzdőszellem miatt, a gólképtelenség azonban megpecsételte a sorsukat. „Ilyen játékkal három-négy gólt is lőhettünk volna, csakhogy egy egészen kivételes csapattal mérkőztünk ma este. A kiesés ellenére büszke vagyok a fiúkra” – értékelt a szakember.

Kevésbé éles helyzetben játszott az Anfielden a Liverpool és a Benfica, a lisszaboniak a hazai 3:1-es vereség után ezúttal is ilyen hátrányba kerültek (Konate 21., Firmino 55., 65., illetve Ramos 32.), ám a hajrában Jaremcsuk (73.) és Núñez (82.) révén egyenlítettek, így ha nem is volt reális továbbjutási esélyük, becsületes küzdelem után köszöntek el a versengéstől.

BL, negyeddöntő, visszavágók: Atlético Madrid–Manchester City 0:0 (tj. a Manchester City 1:0-val), Liverpool–Benfica 3:3 (tj. a Liverpool 6:4-gyel). Az elődöntőben (április 26–27. és május 3–4.): Liverpool–Villarreal, Manchester City–Real Madrid.