2024. március 29., péntek
NBA

Az utolsó akadályok

Két mérkőzés maradt hátra az elitliga playintornájában, hogy kialakuljon a playoff teljes mezőnye, miután keleten és nyugaton is lejátszották a két leggyengébb mérleggel továbbjutott csapat meccsét. Keleten az alapszakasz-kilencedik Atlanta a Charlotte-ot (10.) fogadta. Bogdan Bogdanovićék nagyon hamar dűlőre vitték a dolgot, hiszen a nagyszünetig tíz pont körüli előnnyel vezettek, majd ezt 30 pontos előnyre növelték. A szerb 3 triplával és 13 ponttal vette ki a részét a sikerből, és ha a Hawks máról holnapra virradó éjjel nyer Clevelandben, megszerzi a 8. helyet, ami egyúttal a Miami elleni párharcot jelenti a rájátszás első körében.

Nyugaton a 9. helyen zárt New Orleans McCollum (32) és Ingram (27) vezetésével győzött a San Antonio (10.) ellen, így a Pelicans csatázhat Los Angelesben a Clippersszel a főcsoport utolsó playoffhelyéért.

NBA, playintorna, a 8. helyért játszott mérkőzés jogáért, kelet: Atlanta–Charlotte 132:103. Nyugat: New Orleans–San Antonio 113:103. Euroliga, mérkőzés pótlása: Makkabi–Fenerbahçe 85:76. A rájátszásba jutott csapatok: Barcelona 42, Olimpiakosz és Milano 38, Real Madrid 36, Makkabi 34, Efes 32, Monaco 30, Bayern 28 pont stb. A negyeddöntőben (3 győzelemig): Barcelona–Bayern, Olimpiakosz–Monaco, Milano–Efes, Real Madrid–Makkabi.