2024. március 28., csütörtök

Nem megnyugtató előnyök

A januári Eb-n elért eredményük nyomán egyetlen kétfordulós párharcot kell sikerrel vennie a magyar és a szerb férfi kézilabda-válogatottnak is, hogy kvalifikálja magát a jövő évi világbajnokságra. Az első mérkőzésre Szerbia Celjébe látogatott, ahol 34:31-es különbséggel győzte le a szlovénokat. Toni Gerona szövetségi kapitány a csapat támadójátékában nem látott komoly hibát, a védelemben viszont akadtak kihagyások, hiszen a szlovénok hatgólos hátrányból tudtak a végére szépíteni a Szegeden játszó Bombač és Mačkovšek vezényletével, akik a hazai találatok feléért feleltek. A visszavágót szombaton Kragujevacon rendezik.

A magyar válogatott némi meglepetésre csak egy góllal tudta legyőzni Tel-Avivban Izraelt egy kiegyenlített mérkőzésen, így a hétvégi, tatabányai folytatáson sem engedhet ki. „Az izraeliek olyan játékot játszottak, amire számítottunk, és ami a magyar válogatott számára mindig kellemetlen: gyors, pattogós kézilabdát” – fogalmazott Chema Rodríguez, aki első tétmeccsén van túl a magyar válogatott kapitányaként.

Férfi vb-selejtező, 1. forduló: Finnország–Horvátország 21:34, Szlovénia–Szerbia 31:34, Ausztria–Izland 30:34, Görögország–Montenegró 25:23, Csehország–Észak-Macedónia 24:24, Izrael–Magyarország 32:33, Németország–Feröer szigetek 34:26.