2024. április 19., péntek
SZABADKA

Megkezdődött a vitorlásidény

A Palicsi Vitorlásklub versenyzői közül idén Nenad Zakić szállt először hajóba a 21 ország 105 klubjának és 447 versenyzőjének részvételével, április elején a törökországi Bodrumban megtartott nemzetközi regattán, melyet az optimist hajóosztályban rendeztek. A regatta a nagyszámú résztvevő mellett azért is jelentős, mert idén ebben a városban rendezik a világbajnokságot is, így Zakić számára a verseny kiváló felkészülést jelentett az év legfontosabb megmérettetésére. A résztvevőket csoportokba osztották, Zakić a bronz fleet elnevezésű 63 versenyző között a 3. helyet szerezte meg.

A Palicsi-tavon a Finn Match Race Cup elnevezésű regatta, ami Vesna Skala-emlékverseny is volt egyben, nyitotta a szezont. A hetedik alkalommal megtartott, egyenes kieséses futamon 24 Szlovéniából, Magyarországról és Szerbiából érkezett vitorlázó szállt hajóba, akik az első nap erős, 11 m/s-os északnyugati, a második nap pedig 7 m/s-os szélben versenyeztek. A győzelmet a magyarországi Cegei Péter szerezte meg, Darko Burčić (belgrádi Palilula) és Fürsztner Bálint (Palics) előtt.

A palicsi klub tagjaira áprilisban is több jelentős megmérettetés vár. Nenad Zakić a 4. Clivo Sailing kupán vesz részt a horvátországi Medulinban, Boja Krisztina és Danilo Bešić Franciaországba utazott a 21 éven aluliak ILCA 6-os és ILCA 7-es Európa-bajnokságára, a legfiatalabbak pedig optimist osztályban a 29. húsvéti futamon szállnak hajóba Újvidéken.

A sportmászók sikere Magyarországon

A szabadkai Spartacus Hegy- és Sportmászóklub versenyzői közül néhányan részt vettek Budapesten az országos nyílt bajnokságon, melyen Siplika Regina a 4., Kucsera Tamás az 5., Damjan Rapić a 7., Maksim Purlija a 10., Molnár Megyeri Leila a 12., Mila Ćakić pedig a 17. helyen végzett.