2024. március 29., péntek
VÁLASZTÁSOK 2022

Néhol ismét szavaznak

Köztársasági szinten összesen 60.868 szavazólapon lehet karikázni

Szombaton, holnap több tucat szavazóhelyen ismétlik meg az államfőválasztás és az előrehozott parlamenti választás voksolását.

A parlamenti választást 54 szavazóhelyen ismétlik meg, míg az elnökválasztás szavazását 35-ön. A belgrádi városi választási bizottság döntésének értelmében a fővárosban 6 szavazóhelyen voksolhatnak ismét a polgárok. Összesen 32.181 polgár voksolhat a parlamenti választáson és 28.687 az államfőválasztáson. 

Vajdaságban négy településen ismétlik meg a szavazást: Verbászon és Törökbecsén két-két, Apatinban és Pancsován egy-egy szavazóhelyen. Pancsován és Verbászon a parlamenti választás szavazását, Verbászon és Törökbecsén a köztársasági elnökválasztás szavazását ismétlik meg. A szavazóhelyek reggel 7 és este 8 óra között tartanak nyitva.

A REM arra emlékeztette a médiát és a politikai szereplőket, hogy tegnap éjfélkor elkezdődött a kampánycsend. Ez azt jelenti, hogy a szavazóhelyek holnap 20 órakor történő bezárásáig nem szabad népszerűsíteni a jelölteket, becsléseket közölni a szavazás kimenetelével kapcsolatban, vagy felszólítani a polgárokat, hogy meghatározott politikai opcióra szavazzanak, illetve ne szavazzanak.

A megismételt parlamenti választáson a szavazólap rózsaszínű lesz, az államfőválasztáson türkizkék színű, míg a belgrádi városi választáson szürke.